Acasă Actualitate Robu promite „modernizare în forță” și în 2020

Robu promite „modernizare în forță” și în 2020

905
DISTRIBUIȚI

Pe 7 ianuarie, Nicolae Robu a susținut prima conferință la Primăria Timișoarei din 2020. După urările de început, primarul a prezentat proiectele pe care se va concentra Primăria în 2020, „foarte multe, veți vedea”, promite edilul. Deși se apropie și alegerile locale, edilul-șef spune că nu va uita de acestea.

Câteva dintre obiective, „pe care acum le vom ataca, pe teren […] în continuarea modernizării în forță”, aflate în diferite stadii sunt: pasajul Solventul, podurile de la Jiul și Isho, inelul 4 din trafic, de la Constructorilor la UMT, noile corpuri de la spitalul de Copii, spitalul Municipal de la Clinicile noi și noua maternitate, inelul 2 din trafic, cele nouă noi centre culturale din cartiere și cele trei complexe sportive.

Despre Pasajul Solventul, Robu a spus că trebuie scos la licitație după adoptarea bugetului pe 2020, trebuie adusă la zi documentația, urmând să fie pornită și execuția lucrării. Tot acesta spune că la segmentul Constructorilor – UMT, s-a ieșit din blocaj.

În ceea ce privește centrele culturale, Robu amintește că deja s-au adus în patrimoniul municipiului cele opt cinematografe, al nouălea fiind reprezentat de turnul de apă din Iosefin. În același timp, proiectul pentru complexul sportiv din zona Lipovei deja este în licitație, în timp ce celelalte două, din Buziașului și Șagului, sunt doar în stadiu incipient.

Primul obiectiv care se va realiza în acest an, a mai spus edilul șef, este Drumul Boilor. După trecerea iernii, se vor efectua ultimele lucrări, promite acesta. Drumul va „util pentru locuitorii din Moșnița Veche care vin la muncă în Timișoara, dar și pentru cei din comunele din zonă. […] Va fi o descărcare importantă a zonei Calea Buziașului”, a spus primarul.

Robu a amintit și de noile corpuri de clădiri de la Școala Generală nr. 16, de la Școala Generală nr. 30 și de la Campusul Nikolaus Lenau, dar și alte noi spații de învățământ. Primarul a spuse că, și în continuare, va pune accentul pe toate tipurile de infrastructură: mobilitate, educație, sănătate, cultură și sport. „Toate cele 5 dim au fost acoperite cu obiective importante… vom avea dotări cu sume foarte mari. […] Tot ce vrem să facem sunt lucruri necesare, lucruri așteptate de timișoreni”. Robu a spus că nu mai are rost să vorbească și despre cele mai mici obiective, amintind doar de proiectul „autostradă pentru biciclete”.

Comentarii

comentarii