Acasă Actualitate Robu vrea căldură în locuinţe în loc de tramvaie noi

Robu vrea căldură în locuinţe în loc de tramvaie noi

DISTRIBUIȚI

„Cred că ar fi mai important pentru cetăţenii Timişoarei să aibă acest sistem de transfer al agentului termic de un randament cât mai bun cu pierderile duse înspre zero. Să fie clădirile reabilitate termic decât să vedem de 50 de milioane tramvaie”, spune senatorul Nicolae Robu, preşedintele PNL Timiş
Se pune problema achiziţionării de tramvaie noi pentru Timişoara. Senatorul Nicolae Robu, preşedintele PNL Timiş, crede însă că tramvaiele noi nu sunt o prioritate pentru Timişoara, mai ales acum când sistemul centralizat de încălzire este în impas, iar oamenii trec prin clipe grele atunci când trebuie să plătească încălzirea. „Nu este prioritatea zero a oraşului ca Timişaora să dea 50 de milioane de euro. Lucrurile trebuie prioritizate. Pentru Timişoara este mult mai important ca din bugetul local să se facă reabilitarea termică a clădirilor, inclusiv din bugetul local, dacă nu reuşeşte să atragă fonduri din altă parte. În primul rând trebuie să atragi bani din alte părţi. Când ai nişte prioprităţi atunci trebuie să ştii să-ţi foloseşti şi banii proprii. Cred că ar fi mai important pentru cetăţenii Timişoarei să aibă acest sistem de transfer al agentului termic de un randament cât mai bun cu pierderile duse înspre zero. Să fie clădirile reabilitate termic decât să vedem de 50 de milioane tramvaie”, spune Nicolae Robu.
 
„Trebuie să consultăm şi cetăţenii când angajăm sume atât de importante”
Robu nu spune că nu e bine şi ca tramvaiele să fie schimbate, acesta spune că aceste cheltuieli trebuie piroritizate. Ba mai mult, senatorul liberal e de părere că atunci când se cheltuiesc asemenea sume trebuie consultaţi şi cetăţenii în privinţa destinaţiei banilor. „Trebuie văzut dacă la acest nivel se impune schimbarea tramvaielor cu 50 de milioane de euro. Eu cred şi sunt convins că majoritatea covârşitoare a cetăţenilor oraşului cred că nu asta este prioritatea. Trebuie să consultăm şi cetăţenii când angajăm sume atât de importante. 50 de milioane de euro nu e o sumă de trecut uşor cu vederea”, spune Robu.

Comentarii

comentarii