Acasă Actualitate România, acuzată în Parlamentul European de exterminarea în masă a animalelor fără...

România, acuzată în Parlamentul European de exterminarea în masă a animalelor fără stăpân

DISTRIBUIȚI

Europarlamentarul italian Tiziano Motti, membru al Grupului Partidului Popular European, a prezentat, joi, 19 aprilie, la Strasbourg, documente video privind cazuri de exterminare în masă prin metode violente a câinilor fără stăpân, uneori cu aprobarea sau participarea autorităţilor. Este vorba de cazuri din România, Spania şi Ucraina.

Europarlamentarul a mai prezentat materiale conţinând imagini necenzurate privind condiţiile oribile din adăposturile pentru animalele fără stăpân în unele ţări europene, inclusiv din România.

„Convenţia Europeană pentru Protecţia Animalelor de Companie din 13 noiembrie 1987 a indicat deja faptul că sterilizarea este singura metodă de prevenire a înmulţirii necontrolate a animalelor fără stăpân. Nu toate statele membre ale Consiliului Europei au semnat această convenţie, însă Tratatul de la Lisabona a fost semnat şi ratificat de toate ţările membre, inclusiv de România si Spania, unde, cu toate acestea, se continuă exterminările în masă”, a atras atenţia europarlamentarul italian.

După difuzarea materialelor video, care vor putea fi accesate şi pe internet, Tiziano Motti a mai spus că numai prin adoptarea unor strategii comunitare de gestionare a populaţiei canine şi de promovare a măsurilor de protecţie a animalelor se va putea ţine situaţia sub control.

„Există 120 de milioane de animale fără stăpân în Europa. Acestea au devenit o pradă uşoară pentru laboratoarele care fac teste în scopuri ştiinţifice, graţie prevederilor noii Directive 63/2010. Numeroasele semnături stranse în Italia şi în alte ţări europene în sprijinul animalelor demonstrează că europenii doresc o viaţă mai bună pentru animale, iar Parlamentul European are obligaţia de a transmite această dorinţă, prin aplicarea unor măsuri preventive de sterilizare, pe care toate statele membre vor trebui să le adopte, atât sub presiunea opiniei publice, cât şi sub presiunea deschiderii de proceduri de infringement”, a încheiat europarlamentarul Tiziano Motti.

Comentarii

comentarii