Acasă Cultura Romanul „Noapte bună, copii!”, al timişoreanului Radu Pavel Gheo, a câştigat Premiului...

Romanul „Noapte bună, copii!”, al timişoreanului Radu Pavel Gheo, a câştigat Premiului Naţional de Proză al Ziarului de Iaşi

DISTRIBUIȚI

Scriitorul timişorean Radu Pavel Gheo este laureatul celei de-a opta ediţii a premiilor literare oferite de Ziarul de Iaşi. Publicaţia ieşeană l-a recompensat pe Gheo cu suma de 6000 de lei, pentru romanul „Noapte bună, copii!” (apărut la editura Polirom), considerat cel mai bun volum de proză românească apărut în 2010. Juriul care a decis câştigătorul a fost format din Alexandru Călinescu (preşedinte), Emil Brumaru, Codrin Liviu Cuţitaru, Valeriu Gherghel, Bogdan Creţu şi Doris Mironescu. Volumul „Noapte bună, copii!” a concurat, în faza finală, cu volumele „Ana Maria şi îngerii”, de Radu Aldulescu, „Ambasadorul invizibil”, de Nichita Danilov, „Camionul bulgar”, de Dumitru Ţepeneag şi „Amor intellectualis”, de Ion Vianu.

„Anul acesta, juriul a optat pentru un roman al unui scriitor relativ tânăr, care în orice caz nu şi-a dat toată măsura capacităţii sale, deşi a lansat până acum mai multe cărţi, care au avut o primire foarte bună. Este un scriitor care are şi o experienţă existenţială interesantă, pe care, de altfel, a fructificat-o într-o altă carte a sa, o efemeră experienţă americană, iar ecouri din ea regăsim şi în Noapte bună, copii!”, a motivat Alexandru Călinescu alegerea juriului, conform Ziarului de Iaşi.

Comentarii

comentarii