Acasă Actualitate Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei – Trafic de influență și instigare la abuz...

Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei – Trafic de influență și instigare la abuz în serviciu, pentru ca licitațiile să fie câștigate de firmele agreate de USR?

DISTRIBUIȚI

Trafic de influență și instigare la abuz în serviciu asupra funcționarilor. Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei, face presiune asupra angajaților primăriei pentru ca licitațiile să fie câștigate de firmele agreate de USR.

Printr-un mesaj intitulat ”Tabel sintetic investiții Direcția de Mediu”, ce îi are ca destinatari pe Daniela Burtic, consilier la Serviciul Spaţii Verzi – Direcţia de Mediu, Adrian Bere, director executiv la Direcţia de Mediu, Rudolf Graef, consilierul primarului Dominic Fritz și Corina Radu, șef la Serviciul Achiziții Publice, Ruben Lațcău cere contracte doar prin… achiziții directe.

”Pentru proiectele de mai jos (vezi foto, n.r.), vom sparge toate DALI-urile de PT-uri, fiecare printr-o procedură separată de achiziții. Pentru DALI-uri vom merge pe achiziții directe, vreau să ne facem o listă de 5-6 firme peisagere profesioniste care să ne poată face un DALI perfect. Rudolf și cu mine vă putem ajuta pe subiectul acesta”, este mesajul de instigare la abuz în serviciu al viceprimarului.

Tradus, mesajul îi îndeamnă pe angajații primăriei să încheie contractele direct, cu firmele agreate de viceprimar și de consilierul primarului.

Pentru că și-a dat seama de abuzul pe care îl face, Lațcău le-a precizat chiar în mesaj subalternilor că toate acestea trebuie făcute ”fără intrări prin gura cocoșului sau alte copilării robuliene”.

Și, după un asemenea trafic de influență, oamenii s-au pus pe treabă.

În luna martie, Primăria Timișoara anunța că renunță la proiectul de proiectare pentru modernizarea Parcului „Ion Creangă”, început de vechea administrație, și că vor fi executate servicii de reparații și mentenanță. De asemenea, clădirea din interiorul parcului va fi reconcesionată și scoasă la licitație.

În cazul Parcului Civic, și el pe lista lui Lațcău, Radu Țoancă, consilier local PSD Timișoara, a vorbit recent de cei 800.000 de euro care, potrivit social-democratului, au fost „aruncați pe fereastră” de actuala conducere printr-o „afacere «corectă» a familiei useriste”. Asta pe lângă imaginea parcului, una „dezolantă, tipică unui sat lăsat de izbeliște: iarba a ajuns la jumătate de metru, sistemul de irigații este colmatat, forajele nu au filtre”.

Comentarii

comentarii