Acasă Administraţie S-a încheiat bugetarea participativă la Primăria Timișoara. Balta Lacului e lider între...

S-a încheiat bugetarea participativă la Primăria Timișoara. Balta Lacului e lider între proiecte

DISTRIBUIȚI

Timișorenii au decis spre proiecte vor merge banii alocați de Primăria Timișoara, prin bugetul participativ, iar cele mai multe voturi au mers spre proiectul care prevede amenajarea zonel Balta Lacului. Peste 8000 de timișoreni au votat proiectele propuse de comunitate, cu 25% mai mulți față de anul trecut. Banii vor merge spre 12 proiecte care vor fi implementate de Primărie, care a alocat anul acesta 4,2 de milioane de lei din bugetul local pentru bugetarea participativă. 

Din totalul de 41 de propuneri care au ajuns în etapa de vot au fost aleste 12 care vor primi bani. Cel mai votat proiect a fost ”Amenajare spațiu recreere Balta Lacului” – a adunat 1.479 de voturi. 8.228 de timișoreni au votat. Numărul total de voturi exprimate este de 18.693. Proiectele câștigătoare în campania dedicată întregului oraș și care au înregistrat peste 1.000 de voturi fiecare sunt următoarele: „Amenajare spațiu recreere Balta Lacului” – 500.000 lei;„Amenajare teren multisport și zonă relaxare Ciarda Roșie” – 470.000 lei „Facilitarea mersului cu bicicletă în Timișoara” – 25.500 lei; „Cartier Plopi – Reabilitare corp clădire ‘școală mică’ (faza Expertize și DALI)” – 140.000 lei; „Zona Lunei vrea Parc Verde” – 485.804 lei.

„Cele mai multe din proiectele alese de cei 8.000 de timișoreni sunt cele de amenajarea de zone verzi în mai multe cartiere din Timișoara. Mulți au avut propria campanie de promovare a proiectului pe care l-au propus. Creativitatea și dorința lor de implicare sunt cele care țin Timișoara în mișcare. Le mulțumesc pentru asta. Acum că s-a încheiat etapa de vot, trecem la implementare”, a anunțat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Noutatea ediției din acest an este că din bugetul total de 4,2 milioane lei, suma de 1,2 milioane de lei va fi direcționată către proiecte dedicate cartierelor marginalizate (program pilot). Cele cinci proiecte câștigătoare pentru aceste zone sunt următoarele: Fratelia – „Ecogrădina 13 – Șagului-Steaua-Fratelia” – 184.000 lei; Ronaț – „Parc de joacă pentru copii și loc de recreere pentru vârstnici – Taborului” –  300.000 de lei; Kuncz – „dezvoltarea unei zone recreative pentru locuitorii zonei Kunz – etapa 1” – 300.000 lei; Polonă – „Sistem de supraveghere pentru toată zona Polonă” – 250.000 lei; Polonă – „Reparații trotuar strada Polonă” – 70.000 lei.

O sumă de 468.696 lei din bugetul total al campaniei va fi alocată cheltuielilor suplimentare pentru fi ecare dintre cele 12 inițiative, având în vedere anvergura proiectelor.

Comentarii

comentarii