Acasă Administraţie S-au stabilit atribuțiile fiecărui subprefect de Timiș. Prefectul „va analiza varianta unei...

S-au stabilit atribuțiile fiecărui subprefect de Timiș. Prefectul „va analiza varianta unei propuneri” pentru secretarul general

585
DISTRIBUIȚI

Luni, 26 aprilie, prefectul județului Timiș, Zoltan Nemeth, a semnat ordinul prin care se stabilesc atribuțiile subprefecților Ovidiu Virgil Drăgănescu și Andrei Molnar. Mai rămâne de stabilit și secretarul general al prefecturii. Aici, lucrurile sunt mai complicate, și prefectul poate face propuneri, însă guvernul va trebui să oficializeze numirea.

Marți, atribuțiile fiecărui subprefect au fost și prezentate: Drăgănescu se va ocupa, în numele prefectului, de deconcentrate, în timp ce Molnar va conduce serviciile de pașapoarte și permise, dar se va ocupa și de partea operativă, inclusiv eliberarea apostilei, și va face parte și din comisia de fond funciar. Atribuțiile sunt cele prevăzute de lege, până acum fiind doar nevoie de stabilirea cărei părți de responsabilitate îi revine cărui subprefect. Înlocuitorul de drept al prefectului va fi Drăgănescu.

În legătura cu secretarul general al prefecturii, Nemeth a spus că, în primul rând, trebuie așteptată eliberarea noii organigrame, aflate momentan în curs de avizare. De abia apoi, se poate stabili și cine ocupă poziția nou-înființată. Fiind o poziție de înalt funcționar public, există anumite condiții pentru ocuparea acesteia.

„Organigrama este deja pregătită, este în curs de avizare. Sperăm că în cel mai scurt timp să avem organigrama potrivit noii reglementări. Nu cunoaștem numele persoanei care va fi secretar general. Ce pot să vă spun este că va fi din rândul înalților funcționari publici sau persoanelor care pot îndeplini această funcție de înalt funcționar public prin altă modalitate prevăzută de lege.Prefectul va putea face o propunere, dar va trebui probabil la nivel de guvern să se facă această nominalizare. Există și varianta mobilității. Atunci oricine care îndeplinește condițiile poate solicita această poziție. (…) Eu pot să spun că nu am pe nimeni în vedere la acest moment. O să analizez varianta unei propuneri” a declarat prefectul Zoltan Nemeth.

Comentarii

comentarii