Acasă Actualitate Să facem invizibilul, vizibil! Ziua mondială a apei 2022, marcată în Timiș...

Să facem invizibilul, vizibil! Ziua mondială a apei 2022, marcată în Timiș și Caraș Severin

DISTRIBUIȚI

Agenţia pentru Protecţia Mediului Timiş a serbat Ziua Mondială a Apei 2022, alături de Palatul Copiilor din Timișoara și alte mai multe unități de învățământ din județ prin organizarea de activităţi educative de informare şi conştientizare privind apa subterană ca resursă de apă dulce.

Astfel elevii au aflat informații privind sursele de apă subterană, ciclul hidrologic al apei subterane, utilizarea acesteia, sursele de poluare, importanţa apei subterane, precum și necesitatea protejării apele subterane și folosirea acesteia în mod durabil, pentru un echilibru între nevoile oamenilor și a planetei.

În plus, pe lângă activitățile educative desfășurate cu elevii din județul Timiș, au fost și activităţi educative derulate în cadrul proiectului LIFE “Conservarea habitatului 8310 din Situl Natura 2000 Cheile Nerei – Beușnița”.

Acțiunile au avut loc împreună cu grupurile de elevi „Prietenii peșterilor – Generația Verde” de la 12 şcoli cărăşene din aria de implementare a proiectului:  Liceul Teoretic “Eftimie Murgu” Bozovici, Liceul Teoretic “General Dragalina” Oravița, Școala Gimnazială “Romul Ladea” din Oravita, Liceul “Matias Hammer” Anina, Școala Gimnazială “Mihai Novac” Sasca Montană, Școala Primară Potoc, Școala Gimnazială Ciclova Română, Școala Primară Ilidia, Școala Gimnazială Cărbunari, Gimnazială Lăpușnicul Mare și Școala Primară Moceriş.

Pentru a marca Ziua Mondială a Apei, elevii au fost informați la clasă despre acest eveniment, după care îndrumați de cadrele didactice au realizat: expoziții de desene / fotografii și observații în natură pe tema Apele subterane – să facem invizibilul vizibil.

Ziua mondială a apei este marcată în fiecare an în data de 22 martie pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la importanța apei potabile. Un obiectiv central al Zilei Mondiale a Apei este de a inspira acțiunile către Obiectivul de Dezvoltare Durabilă (ODD) 6: apă și canalizare pentru toți până în 2030.

În fiecare an Organizația Națiunilor Unite, propune o anumită temă, care să atragă atenția asupra importanței apei potabile. Tema din acest an este:  Apele subterane, cu mesajul Sã facem invizibilul vizibil!

Apele subterane sunt invizibile, dar impactul ei este vizibil peste tot. Aflate sub picioarele noastre, apele subterane sunt o comoară ascunsă care ne îmbogățește viața. Aproape toată apa dulce lichidă din lume este apă subterană – a explicat Georgeta Țîțan, APM Timiș.

 

Comentarii

comentarii