Acasă Actualitate Salvaţi Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu” Timişoara!

Salvaţi Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu” Timişoara!

356
DISTRIBUIȚI

Virgil Ianţu, Dan Negru, Dana Războiu, Răzvan şi Dani – printre vedetele care vor face lobby pentru spital

În maxim doi ani, o parte din Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Louis Ţurcanu” Timişoara riscă să fie desfiinţată, din cauza problemelor imobiliare cu care se confruntă de mai mulţi ani.

De aceea este nevoie de sprijin masiv, atât din partea Primăriei Timişoara, cât şi a comunităţii.

 

Două clădiri sunt retrocedate

Spitalul funcţionează în sistem pavilionar, cu secţii repartizate în 11 clădiri. Două dintre acestea sunt retrocedate foştilor proprietari, cu acte în regulă. „Primăria Timişoara, în calitate de proprietar al spitalului, dar şi spitalul nostru se află în litigiu cu actualii proprietari ai celor celor două imobile, contestându-le legalitatea retrocedării în natură, implicit calitatea de proprietari”, a spus dr. Ovidiu Adam, directorul spitalului, luni, 9 aprilie.

Într-una dintre cele două clădiri funcţionează Secţia Clinică de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică, cu Compartimentele de Anestezie şi Terapie Intensivă, ORL şi Oftalmologie. În cea de-a doua clădire retrocedată funcţionează Laboratorul spitalului, Secţiile de Pneumologie şi Ftiziologie şi Arhiva. Şi aceasta este în litigiu şi există deja ordine de evacuare.

E nevoie de 15 milioane de euro

„În vederea soluţionării gravelor probleme imobiliare cu care ne confruntăm, a fost iniţiativa noastră de a demara o amplă campanie publicitară locală şi naţională, în scopul strângerii de fonduri pentru construirea unui nou corp de clădire, „Corpul B”, în care să funcţioneze atât secţiile din clădirile retrocedate, cât şi în plus Secţia Clinică de Neonatologie Prematuri, Laboratorul de Radiologie şi Imagistică şi Laboratorul de Anatomie Patologică, plus o parte din serviciul administrativ, care actualmente funcţionează în condiţii improprii”, a precizat dr. Adam.

Pentru realizarea obiectivului a fost înfiinţată Asociaţia pentru Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu” Timişoara, prin intermediul căreia se va derula, începând cu luna aprilie 2012, campania de strângere de fonduri. Suma necesară pentru construirea şi dotarea noului corp se ridică la 15 milioane de euro. „Scopul campaniei nu este neaparat de a strânge suma integrală, ci mai ales de a sensibiliza opinia publică, cât şi autorităţile administraţiei publice locale şi centrale cu privire la problemele cu care ne confruntăm, în vederea participării active la soluţionarea problemelor. Noua clădire cu demisol, parter, cinci etaje şi mansardă, ar urma să aibă aproximativ 170 de paturi repartizate pe secţiile respective. Este speranţa noastră sinceră că în acest răstimp – până la inaugurarea clădirii – să nu se finalizeze procesele existente pe rol şi să nu fim puşi în situaţia de a fi evacuaţi”, a spus dr. Adam.

Campania se va întinde pe un an, iar partenerii spitalului sunt: Primăria şi Consiliul Local Timişoara, Mitropolia Banatului, Tarus Media Bucureşti, Maxi Vision, Grafo Print, Art Press, OADOR Timişoara, RATT, Europa FM, PNL Timiş, Dana Războiu, Răzvan şi Dani. Au mai fost contactaţi Dan Negru şi Virgil Ianţu, care de asemenea vor sprijini acţiunile de strângere de fonduri.

În 2011, au fost internaţi şi trataţi aproximativ 19.000 de pacienţi, nu numai din Regiunea de Vest, ci din întreaga ţară. Firmele sau cetăţenii care vor să facă donaţii o pot face la următoarele conturi: Lei – RO15BTRL03601205138307XX; Euro – RO61BTRL03604205138307XX.

Comentarii

comentarii