Acasă Actualitate Salvați Copiii și Smithfield au donat Spitalului de copii Timișoara un super-aparat...

Salvați Copiii și Smithfield au donat Spitalului de copii Timișoara un super-aparat digital de radiologie mobil care va fi utilizat pentru a reduce gradul de infectare cu SARS-COV2

279
DISTRIBUIȚI

Spitalul de copii Louis Țurcanu Timișoara a primit un super-aparat digital de radiologie mobil cu manipulare de la distanță care va fi utilizat pentru a reduce gradul de infectare cu SARS-COV2 și în alte afecțiuni respiratorii la copiii pacienți.

Prof.univ.dr. Mihai Gafencu, președintele Salvați copiii Timiș, a spus că aparatul în valoare de 320.000 de lei a fost achiziționat de Salvați Copiii Timișoara cu surse financiare oferite de Smithfield România, în cadrul programului de responsabilitate socială “Solidar cu sistemul medical!”

“Vechiul aparat s-a defectat și aveam nevoie de unul nou. Iată că Salvați Copiii, cu sprijinul Smithfield, ni l-a adus”, a adăugat dr. Ovidiu Adam, managerul unității medicale.

Aparatul medical are dimensiuni reduse ceea ce permite manevrabilitate și flexibilitate maximă. Astfel este posibilă examinarea pacienților din orice secție a spitalului, direct lângă patul bolnavilor, fără a mai fi nevoie de a-i expune la riscul de infecții cu virusul SARS-COV2 și implicit complicaților afecțiunilor existente în cazul copiilor cu de boli cronice cu particularități extreme.

Dr. Mihai Gafencu a mai explicat necesitatea de a continua dotarea unităților medicale în contextul crizei: „După un an de pandemie, concluziile științifice sunt deja clare. Trebuie să luptăm cu ignoranța, cu opoziționismul, dar în același timp cu maladia. Pentru acest lucru avem nevoie de dotare performantă, iar Organizația Salvați Copiii a dotat în plus față de alți ani secții de pediatrie și nou-născuți, după nevoile colectivelor medicale.”

“Suntem încântați că putem fi solidari și oferi sprijin cadrelor medicale și sistemului medical din România, în aceste vremuri dificile. Prin programul nostru de responsabilitate socială „Solidar cu sistemul medical‟ am reușit să finanțăm, doar în ultimul an, 21 de proiecte medicale în valoare de 1.36 milioane lei, având ca beneficiari instituții medicale de renume din județele Timiș și Arad, cât și organizații non-guvernamentale și fundații cu activitate în domeniul medical și de îngrijire. Până în prezent, valoarea totală a sponsorizărilor oferite de companie sistemului medical pe diferite linii de finanțare se ridică la peste 1,8 milioane RON. Vom continua să fim solidari și să finanțăm programele Smithfield România de responsabilitate socială – fie că vorbim de sprijinul acordat în domeniul sănătății și educației, fie în cel destinat persoanelor în dificultate. Responsabilitatea socială este una dintre prioritățile companiei noastre, alături de siguranța și bunăstarea angajaților noștri și de siguranța și calitatea produselor Comtim”, a declarat Goran Panici, director general Smithfield România.

Prin echipamentele donate de Salvați Copiii, în ultimii ani, Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu”, a crescut calitatea serviciilor medicale, fapt ce a condus la reducerea perioadei de spitalizare și a mortalității infantile. În 2020 Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” a oferit servicii medicale pentru 23380 de copii: 8195 internări și 15185 consulturi în regim ambulator pentru pacienții din județul Timiș, dar şi din judeţele învecinate Arad, Caraş-Severin, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, etc.

De la începutul pandemiei până în prezent, cu ajutorul companiilor private, a sponsorilor și susținătorilor săi, Salvați Copiii Timișoara a sprijinit mai multe unități medicale, cât și alte instituții din județele Timiș și Arad implicate în gestionarea pandemiei. Sprijinul a constat în: echipamente de protecție, teste antigen, lămpi UV, dezinfectanți, cabine dezinfectante, paturi, 4 porți de dezinfecție, amenajare spațiu de recoltare analize ș.a., în valoare totală de 130.481 euro. Printre beneficiari se numără: Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Louis Ţurcanu”; Maternitatea Odobescu; Spitalul Clinic Județean de Urgență din Timișoara; Spitalul Clinic de Urgență din Arad; Spitalul Orășenesc din Ineu, jud. Arad, Poliția de frontieră și Poliția locală.

La nivel național, din cadrul Fondului de urgență pentru spitale inițiat în 2020 de Salvați Copiii România au fost dotate cu echipamente de protecție și aparatură performantă 57 de unități medicale și de îngrijire pacienți și 79 de cabinete de medicină de familie din țară. Peste 6.800 de cadre medicale au fost astfel sprijinite în lupta contra pandemiei cu peste 273.609 echipamente și materiale medicale indispensabile. Fondurile totale colectate de la companii si persoane fizice sunt în valoare de 955.604 Euro.

În cadrul programului național de reducere a mortalității infantile al Salvați Copiii România, în 10 ani de campanie, au fost investite aproximativ 6 milioane de Euro în dotarea a 100 de maternități, secții de nou-născuți și secții de pediatrie din toate județele țării, cu peste 830 de echipamente medicale, care au ajutat la supraviețuirea a peste 100.000 de copii. În regiunea de vest au fost dotate 13 unități spitalicești cu echipamente medicale în valoare de 634.324 euro.

 

Comentarii

comentarii