Acasă Cultura Săptămâna Culturii: Traian Vuia – despre cucerirea văzduhului, la Ambasada Timișoara

Săptămâna Culturii: Traian Vuia – despre cucerirea văzduhului, la Ambasada Timișoara

1069
DISTRIBUIȚI

În cadrul Săptămânii Culturii 2018 de la Timișoara, va avea loc conferința “Traian Vuia – despre cucerirea văzduhului”, în 6 iulie, de la ora 19.00, la Ambasada.

Care este limita cunoașterii și experienței umane? Istoria ne arată că atunci când un individ îndrăznește să viseze dincolo de limitele timpului său și să propună o soluție inovatoare pentru o provocare în aparență de nesurmontat, prima reacție cu care se confruntă este una de respingere. Totuși, avem nenumărate exemple de oameni extraordinari care, în ciuda reticențelor contemporanilor lor, au reușit să cucerească noi și noi frontiere, propulsând umanitatea spre culmi tot mai înalte.Vă invităm să explorăm exemplul unui om deosebit care a cucerit văzduhul. Traian Vuia și-a urmat visul de a face zborul posibil pentru oameni, fiind cel care a pus piatra de temelie a aeronauticii moderne, efectuând primul zbor cu un aparat mai greu decât aerul –îndeamnă Noaua Acropolă organizatoarea evenimentului.

„Eu nu am căutat niciodată gloria, fiindcă ştiu că gloria pierde adesea pe om. Eu nu lucrez pentru gloria mea personală, ci lucrez pentru gloria geniului uman. Ce importanţă are cine a făcut aceste lucruri, important este că ele există”, scrie Traian Vuia. Intrarea este gratuită.

Comentarii

comentarii