Acasă Eveniment Șapte migranți, din India, Turcia și Afganistan, opriți de polițiștii de frontieră...

Șapte migranți, din India, Turcia și Afganistan, opriți de polițiștii de frontieră în încercarea de a trece ilegal frontiera

DISTRIBUIȚI

În data de 11 decembrie, poliţiştii de frontieră din Vărşand, județul Arad, au surprins, în două evenimente distincte, șapte migranți de origine asiatică, în încercarea acestora de a trece ilegal frontiera cu Ungaria.

În primul caz, în jurul orei 20.20, a fost observat, la aproximativ 700 de metri faţă de linia de frontieră, un grup de şapte persoane care se îndreptau către graniţa cu Ungaria. După conducerea grupului la sediul instituției, poliţiştii au stabilit faptul că şase dintre aceștia sunt cetăţeni din India, Turcia şi Afganistan, cinci bărbaţi cu vârste cuprinse între 22 şi 31 de ani şi un minor în vârstă de 17 ani. A șaptea persoană era un cetăţean sârb, în vârstă de 28 de ani, care urma să îi ajute pe cetăţenii străini să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

„În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii din India, Turcia și Afganistan, şi de trafic de migranţi pentru cetăţeanul sârb, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”, au concluzionat, pentru moment, polițiștii de frontieră.

Cu câteva ore mai devreme, în jurul orei 13.30, poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiaşi sector au observat pe malul drept al Crişului Alb, o persoană de sex masculin care se deplasa pe jos spre Ungaria și care nu își justifica prezenţa în zona de frontieră. Individul a fost preluat şi condus la sediul instituției, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că bărbatul este cetăţean din India, în vârstă de 34 de ani, solicitant de azil în România. Acesta va fi cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, la finalizarea anchetei urmând să suporte consecințele legale care se impun.

Comentarii

comentarii