Acasă Sport SCM USV Timișoara joacă la CS Năvodari, în etapa a III-a din...

SCM USV Timișoara joacă la CS Năvodari, în etapa a III-a din faza secundă a Ligii Naționale de Rugby

DISTRIBUIȚI

SCM USV Timișoara joacă pe terenul formației CS Năvodari, în etapa a III-a din faza secundă a Ligii Naționale de Rugby. Meciul va avea loc sâmbătă, 26 august, de la ora 13.30, și contează pentru Grupa C.

Este prima deplasare a alb-violeților în această parte de campionat, după ce echipa noastră a stat în prima rundă. Totodată, este cea mai lungă deplasare a sezonului 2023. Băieții pleacă la București vineri, în preziua meciului, iar distanța București-Năvodari o vor acoperi în ziua jocului.

„Urmează două-trei meciuri mai facile pentru noi, ca nivel al adversarilor. Vom avea aproximativ același lot la dispoziție, dar va trebui să respectăm regula celor șase străini. Noi, acum, avem nouă străini, deci trei sunt nevoiți să rămână pe tușă. Celor trei li se adaugă cei șase de la lotul national, așa că ajungem la nouă absenți. Dacă toată lumea va fi validă, putem alinia doar 21 de jucători. Mă uit insistent și la starea vremii și sper să nu avem parte la ora meciului de căldura sufocantă din ultimele zile”, a declarat Valentin Calafeteanu, antrenor principal SCM USV Timișoara.

Manualul Ligii Naționale prevede că la jocurile dintre echipe care în prima fază a campionatului au făcut parte din Seria 1 și cele din seriile inferioare este permisă folosirea a cel mult șase jucători străini. În prima fază a campionatului, CS Năvodari a jucat în Grupa 2, unde a ocupat locul IV.

Antrenorul a explicit și situația celor doi juniori care s-au antrenat de-a lungul verii cu seniorii:

„Pentru Mario Perici și Raul Uzbasich, am decis că este mai bine să-i împrumutăm la o echipă pe care probabil o vom întâlni în această grupă, Rapid București. Pentru viitorul lor pe termen lung, este mai bine ca acum să aibă minute în teren, că să-și crească nivelul. Am încercat să testăm și alți băieți, dar deocamdată diferența dintre nivelul lor și cel al seniorilor este mult prea mare”, a mai spus Valentin Calafeteanu.

În primele două etape, gruparea din Năvodari a trecut acasă de Grivița UNEFS București (31-14) și a cedat pe terenul nou-înființatei Rapid București (25-52). Pe de altă parte, alb-violeții au fost implicați în thriller-ul Timișoara – Dinamo 45-50.

 

Comentarii

comentarii