Acasă Actualitate Spitalul de Copii și Spitalul Municipal Timișoara vor să își îmbunătățească rețelele...

Spitalul de Copii și Spitalul Municipal Timișoara vor să își îmbunătățească rețelele informatice cu bani din PNRR

DISTRIBUIȚI

Spitalul-Municipal-TimisoaraSpitalul de Copii ”Louis Țurcanu” și Spitalul Clinic Municipal din Timișoara depun cereri de finanțare din PNRR pentru un total de 11 milioane de lei. Banii urmează să fie folosiți pentru dezvoltarea infrastructurii digitale.

Cele două propuneri privind aprobarea depunerii și implementării proiectelor de digitalizare la Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara și Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Louis Țurcanu” au fost aprobate, astăzi, de către consilierii locali, care au fost convocați într-o ședință de îndată, joi.

Odată accesate, finanțările se vor derula prin Primăria Timișoara, în calitate de ordonator principal de credite.        

Finanțarea va fi utilizată în implementarea sistemelor necesare pentru gestionarea eficientă a tuturor activităților desfășurate în cadrul celor două spitale. Proiectele includ achiziția de echipamente hardware în funcție de nevoile operaționale ale spitalelor, soluții software, aplicații informatice, precum și instruirea personalului pentru utilizarea noilor platforme. Noile module vor completa și extinde funcționalitățile existente în spital.

Proiectul inițiat de Spitalul Municipal va fi implementat în cele 25 de secții clinice, 12 ambulatorii de specialitate, 5 blocuri operatorii, 2 farmacii, 4 laboratoare, dar și în cazul serviciilor non-medicale.

”Miza noastră este ca pacienții să aibă în spitale servicii de secol 21 și personalul medical să beneficieze de condiții de lucru mai bune. Servicii de tipul programări sau acces la rezultatele investigațiilor medicale se vor putea face digital și în aceste spitale publice. De asemenea, personalul medical va avea acces imediat la informații privind starea de sănătate a pacienților internați pentru intervenții terapeutice.  Până acum, împreună cu spitalele din subordine am accesat peste 150 de milioane lei pentru modernizarea sistemului medical local”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Prin viitorul sistemul informatic se vor putea monitoriza complet și coerent fluxurile de lucru interne, precum și serviciile publice oferite pacienților. Toate detaliile actului medical, procedurile medicale efectuate, medicația administrată și rezultatele consulturilor efectuate vor fi înregistrate, prin intermediul unor aplicații și dispozitive mobile, direct la patul bolnavului sau la locul prestării actului medical.

Totodată, prin digitalizare, se va reduce numărul documentelor tipărite la nivelul unității spitalicești.

Nu în ultimul rând, monitorizarea fluxului de lucru și a consumului de materiale sanitare și medicamente vor contribui la reducerea costurilor și la creșterea securității și protecției datelor.

Durata de implementare a proiectelor este de 20 de luni de la momentul depunerii cererii de finanțare, în cazul Spitalului Municipal, respectiv de 19 luni în cazul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Louis Țurcanu”.

În cazul ambelor proiecte, rata de finantare acordată prin PNRR este de 100% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului fără TVA. Valoarea TVA va fi suportată de bugetul de stat.

Comentarii

comentarii