Acasă Administraţie Se toaletează copacii de pe străzile Timișoarei

Se toaletează copacii de pe străzile Timișoarei

DISTRIBUIȚI

În aceste zile, angajațiinfirmelor care se ocupă de întreținerea spațiului verde din Timișoara se află pe străzi și lucrează la realizarea unor lucrări de corecție a arborilor, în toate zonele orașului. Operațiunile sunt necesare atât pentru regenerarea coroanei arborilor, cât și pentru protejarea rețelelor aeriene de utilități, spun reprezentanții municipalității.

În această săptămână, echipele de la Barierra, Horticultura și Rogera au executat tăieri de corecție a arborilor pe străzile Bujorilor, E. Zola, Intr. Crângului, Bader, S. Sagovici, Salciei, Măslinului,  Silistra, Verde, în Parcul Coposu și la Liceul I. Vidu. Tăierile continuă în zilele de joi și vineri, pe străzile Bujorilor, Izlaz, Progresul, Carpați, V. Goldiș, Spl. Nistrului, M. P. Domășneanu, Crizantemelor, Măslinului, S. Sagovici, G. Tako, pe Calea Lugojului și la Liceul Vidu.

“Tăierile de corecție vizează eliminarea ramurilor uscate sau a celor care afectează fațada, acoperișul imobilelor, rețelele electrice, rețele de telecomunicații, siguranța traficului pietonal și rutier. De asemenea, tăierile de corecție stimulează creșterea sau înflorirea, crearea unor forme decorative, echilibrarea arborilor, regenerarea lor și menținerea acestora în stare de siguranță”, subliniază Primăria Timișoara.

Comentarii

comentarii