Acasă Actualitate Senatorul Nicolae Robu nu e de acord cu concediul fără plată de...

Senatorul Nicolae Robu nu e de acord cu concediul fără plată de zece zile

493
DISTRIBUIȚI

“Cei incompetenţi şi/sau de rea credinţă trebuie să plece şi să lase locul altora mai buni, nu să ceară populaţiei sacrificii!”
Guvernul şi-a exprimat intenţia de a-i trimite pe cei angajaţi la stat într-un concediu de zece zile. Bomba vine în continuare, pentru că acest concediu este unul fără plată. Iar zilele libere fără un ban în buzunar nu sunt însorite deloc, ba din contră… cu mulţi nori. Măsura este una de criză şi se va aplica bugetarilor. “Considerăm inacceptabilă o asemenea măsură şi cerem Guvernului să înceteze a pretinde populaţiei României sacrificii pentru compensarea efectelor modului dezastruos în care el conduce ţara. Atragem atenţia d-lor Băsescu, Geoană şi Boc că se înşeală crezând că, dacă partidele lor au fost votate -în urma unei campanii mincinoase, în care s-au înfăţişat a fi cu totul altceva decât sunt în realitate- de trei sferturi din cetăţenii ce s-au prezentat la vot, aceşti oameni încă îi susţin şi sunt dispuşi la sacrificii pentru ei; sau că cei mulţi şi, până acum tăcuţi -absenţii de la vot-, se simt datori şi dispuşi la astfel de sacrificii! Cei incompetenţi şi-sau de rea credinţă trebuie să plece şi să lase locul altora mai buni, nu să ceară populaţiei sacrificii!”, spune senatoul PNL de Timiş Nicolae Robu, preşedintele filialei Timiş a PNL.

Diferenţierea salariilor “în funcţie de calitatea şi cantitatea muncii, respectiv de eficienţa prestaţiei fiecărui individ”

PNL susţine grila unică de salarizare, dar într-o altă variantă.  “Noi, Partidul Naţional Liberal, susţinem necesitatea salarizării prin grilă unică a bugetarilor. Dar într-o cu totul altă variantă decât cea pe care se pregăteşte să o adopte Guvernul. Într-o variantă cu adevărat echitabilă, care să elimine câştigurile nemeritat de mari şi să ridice câştigurile nedrept de mici, dar fără a ajunge la egalitarism, ci lăsând loc, pentru fiecare poziţie, diferenţierii salariilor în funcţie de calitatea şi cantitatea muncii, respectiv de eficienţa prestaţiei fiecărui individ. Atragem atenţia d-lor Băsescu, Geoană şi Boc că, spre exemplu, personalul din învăţământ -ale cărui salarii încă sunt inacceptabil de mici, în pofida dublării lor în cei 4 ani de guvernare PNL!-, nu vor accepta niciodată să câştige şi mai puţin decât la ora actuală sau să stagneze ani în şir, cum li se pregăteşte prin proiectul guvernamental de salarizare prin grilă unică şi că, dacă au un minim respect pentru copii, studenţi, dascăli şi pentru însăşi ideea de şcoală, au obligaţia de a revizui de urgenţă acest proiect”, mai spune Nicolae Robu.

Comentarii

comentarii