Acasă Actualitate Sens giratoriu în Piaţa Bălcescu, în cel mult două luni

Sens giratoriu în Piaţa Bălcescu, în cel mult două luni

747
DISTRIBUIȚI

balcescu 005

Firma care realizează lucrările a preluat oficial amplasamentul

În aproximativ 10 zile vor începe lucrările de reamenajare a Pieţei Bălcescu din Timişoara. Marţi, 30 iulie, de la ora 10.30, firma care a câştigat licitaţia pentru execuţia lucrărilor, SC Porr Construct SRL, a preluat oficial amplasamentul.

Contractul prevede un termen de patru luni pentru finalizarea lucrărilor, însă primarul Nicolae Robu şi constructorul susţin că totul va fi gata până la data începerii şcolii.

După reamenajare, circulaţia rutieră prin intersecţie se va realiza pe două benzi de circulaţie pe sens, direcţiile fiind separate de o insulă centrală. În dreptul Liceului Grigore Moisil (Şc. Gen. nr. 22) şi a bisericii se vor amenaja 41 locuri de parcare. Se vor amenaja staţii de taxi pe str. C. Porumbescu şi alveole pentru transportul în comun pe blv. Mihai Viteazu, pentru staţiile de autobuz. Pentru circulaţia pietonală se prevăd trotuare şi platforme pietonale. Reamenajarea intersecţiei va face necesară şi mutarea de stâlpi pentru iluminatul public şi pentru reţeaua de susţinere a firului de contact pentru transportul în comun.

Lucrarea a fost estimată la 1,34 milioane lei, dar la licitaţie firma câştigătoare s-a angajat să execute lucrarea cu 899.000 lei fără TVA.

piata balcescu plan

„Coloana Fidelităţii” se mută din cimitir în intersecţie

„În această intersecţie, traficul este extrem de întortocheat, pentru că nu s-a făcut nicio amenejare care să ţină cont de dezvoltarea oraşului. Ideea e să nu aducem critici nimănui, ci să venim cu soluţii. Este o lucrare care costă puţin: 0,9 milioane lei fără TVA, respectiv 1,1 milioane lei cu TVA. Sursa acestor bani este reprezentată de veniturile proprii ale municipiului Timişoara. În centrul intersecţiei va fi un sens giratoriu. Tramvaiele vor avea prioritate la intrarea în intersecţie. Dacă în exploatare se constată că lucrurile nu funcţionează, se vor adapta semnele de circulaţie. Zona va arăta şi mai frumos. Vom crea şi locuri de parcare şi staţii acolo unde trebuie să fie. Ne gândim în primul rând la copii, pentru că avem două şcoli în zonă. În centrul intersecţiei se va afla monumentul Coloana Fidelităţii”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Comentarii

comentarii