Acasă Actualitate Sfidarea migranților la adresa ostașului român, în parcul Scudier Timișoara

Sfidarea migranților la adresa ostașului român, în parcul Scudier Timișoara

1634
DISTRIBUIȚI

”Sfidarea migranților începe de la Timișoara!”, așa își începe doamna Mariana scrisoarea trimisă redacției ZIUA de Vest ca să o publicăm. ”Un grup de tineri veniți de peste mări și țări, cel mai sigur din Africa, și-au făcut loc de relaxare și odihnă, cu tupeu și nesimțire, chiar pe treptele Monumentului Ostașului Necunoscut (foto 2 martie) din parcul Scudier, aflat în centrul orașului, lângă Catedrala Mitropolitană Timișoara. Este clar o sfidare cruntă a migranților la adresa ostașilor români care s-au sacrificat în război pentru libertate!

Obosiți de atâta drum și hoinăreală tinerii și-au întins păturile și hanoracele chiar lângă monument, unii chiar erau descălțați, și frumușel s-au pus să doarmă, în timp ce unul veghea și se uita în stânga și în dreapta să nu vină potera.

De fapt Timișoara a ajuns un sat fără câini! Oricine merge pe stradă are senzația că nu mai se află în capitala Banatului, ci într-o suburbie din Africa. În jur vezi foarte mulți indivizi cu pielea măslinie sau neagră vorbind limbi străine pe care nu le-ai mai auzit niciodată.

Interesant este că întotdeauna ei circulă în grupuri de la 3 -5 persoane și sunt cu ochii non-stop pe telefoane, discutând cu călăuzele sau cu prietenii și vecinii aflați în țările occidentale cotropite deja de colegii lor, migranți mai harnici.

Se ridică o întrebare! Cum de acești migranți sunt lăsați să intre în țară, trec granița, dar când vor să plece mai departe în Occident nu li se mai permite. Ei sunt opriți la graniță, pe motiv de trecere frauduloasă a graniței? Păi de ce sunt lăsați să intre și nu li se permite să iasă?!! Timișoara este deja cotropită și ocupată de migratori. Alo, poliția și SRI”, se arată în scrisoarea trimisă la redacție de doamna Mariana.

Conform reprezentanților primăriei, centrul pentru azil dedicat migranților este ocupat în totalitate. Mulți nu au loc într-un centru și trăiesc în Timișoara, pe stradă. De aceea s-a propus o soluție de transport înapoi a acestor migranți în centrele unde au fost arondați și de unde au venit la Timișoara. Chiar dacă se întorc aici, să fie transportați înapoi.

Din cauza poziționării geografice a Timișoarei, refugiații, chiar și cei care sunt repartizați altor centre, aleg să vină la aici pentru a-și găsi călăuze care să îi ducă în Occident. De exemplu, anul trecut, a menționat primarul, din peste șase mii de solicitări de azil înregistrate la nivel național, peste 4.000 au fost făcute la Timișoara. ”Domnul ministru mi-a promis că va încerca să găsească o soluție, posibil și cu CFR, să fie posibilitatea ca refugiații să fie însoțiți de polițiști când merg înapoi în centrele unde au fost arondați”, spune edilul Dominic Fritz.

Poliția Locală Timișoara nu prea are ce să le facă, totuși susține că, atunci când migranții sunt depistați pe străzile din oraș, sunt ridicați și predați către Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timiș. Persoanele prinse sunt predate pentru continuarea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei. Ei intră ilegal, dar unii reușesc să își facă rost de acte de solicitare de azil.

Poliția Locală Timișoara poate fi sesizată la aceasta adresă:   contact@politialoctm.ro tel: 256-246112 sau 0256-968 sau Poliția Timișoara, la tel: 112.

Comentarii

comentarii