Acasă Actualitate Sindicaliști din mai multe județe din țară protestează foarte vocal în fața...

Sindicaliști din mai multe județe din țară protestează foarte vocal în fața STPT din Timișoara – video

DISTRIBUIȚI

Sindicaliști veniți din mai multe județe din țară protestează foarte vocal în fața STPT, vineri, 9 februarie, de la ora 11.00.

Pe pancarte se pot citi următoarele slogane: ”În semn de solidaritate cu Armonia Timișoara!”, ”Nu mai furați munca!”, ”Azi în Timișoara, mâine în toată țara!”

Principala nemulțumire este faptul că a fost concediat abuziv liderul de sindicat  Sebastian Stanilă.

Sindicaliștii acuză constrângeri, presiuni, amenințări pe ceilalți membri din conducerea sindicatului.

Angajații acuză și starea tehnica deplorabilă a mijloacelor de transport.

„Sindicatul Independent Armonia din S.T.P.T. cu sediul în Timișoara, 8-dul Dâmbovița nr. 67, vă invită vineri, data de 09.02.2024, ora 11, la sediul Societății de Transport Public Timișoara, unde va avea loc un Protest de solidaritate cu participarea Federației FSTSP-România și a sindicatelor din București, Arad, Ploiești, Constanța, Brăila, Tg.-Jiu, Cluj, Oradea, Vaslui, având pe ordinea de zi următoarele:

– Concedierea abuzivă a vicepreședintelui Sebastian Stănia (art. 220 din CM): Constrângeri, presiuni, amenințări la adresa celorlalți membri din conducerea sindicatului.

– Timpul de lucru: Oameni care realizează 600 de ore lunar, cei care nu primesc decât norma de ore și cer de lucru din liber.

– CCM aflat în derulare, 10 grile de salarizare la o categorie de personal cu diferență de 2.000 lei față de cea de jos, unde se regăsește masa semnificativă a personalului de bord la cea de sus, care este acordată pentru „alte servicii”.

– Starea tehnică deplorabilă a mijloacelor de transport: Vehicule care circulă luni de zile cu aceleași defecte (mentenanța este folosită la curățenie și igienizare).

– Constrângerea angajaților de a face parte din sindicatul reprezentativ, nerespectându-se legislația, dreptul la liberă asociere, programul celor care ar trebui să opereze cererile de retragere.

– Plata cotizațiilor lunar/la zi, conform art. 24 din Legea 367/2022”, spun reprezentanții Sindicatului Independent Armonia din S.T.P.T.

Comentarii

comentarii