Acasă Administraţie Sindicatul angajaților din Primăria Timișoara cere revenirea la vechea organigramă, după ce...

Sindicatul angajaților din Primăria Timișoara cere revenirea la vechea organigramă, după ce cea propusă de Fritz a fost suspendată definitiv

DISTRIBUIȚI

Sindicatul angajaților din Primăria Timișoara cere revenirea la vechea organigramă, în condițiile în care instituția încă funcționează după cea nouă, propusă de administrația Fritz, care a fost suspendată definitiv de instanțe. În același timp, juriștii primăriei întreabă tribunalul ce ar trebui să facă în acest caz.

Miercuri, Tiberiu Negrei, președintele sindicatului, a înaintat primăriei, primarului și consiliului local o adresă prin care cere executarea Sentinței Civile nr. 809/PI/16.08.2021 pronunțate de Tribunalul Timiș. Adică, după ce Curtea de Apel Timișoara a respins recursul primăriei, sindicatul dorește revenirea la vechea organigramă și plata cheltuielilor de judecată – 4.780 de lei în primă instanță și 4.760 de lei în recurs.

Vă amintim că organigrama lui Fritz a fost aprobată în Consiliul Local pe 15 iunie cu toate că sindicatul ceruse dezbatere publică. Tribunalul Timiș, pe 16 august, a decis suspendarea organigramei pe 60 de zile sau până se va judeca un eventual dosar „pe fond” în care sindicatul să ceară chiar anularea HCL-ului prin care a fost aprobată restructurarea. Între timp, pe 19 octombrie, a fost judecat și recursul pentru suspendare, câștig de cauză având tot sindicatul. Decizia instanțelor de judecată prevede și anularea unor dispoziții ale primarului care au legătură cu organigrama – dispoziții pentru ocuparea noilor posturi sau eliberarea din funcție a foștilor salariați –, dar și plata cheltuielilor de judecată.

„Prin prezenta vă punem în vedere să dispuneți EXECUTAREA Sentinței Civile nr. 809/PI/16.08.2021 pronunțată de Tribunalul Timiș în dosarul nr. 3407/30/2021, DEFINITIVĂ prin Decizia Civilă nr. 1383/19.10.2021 pronunțată de Curtea de Apel Timișoara, adică să dispuneți  REVENIREA LA VECHEA ORGANIGRAMĂ. De asemenea, vă rugăm să achitaţi subscrisului sindicat suma de 9.540 lei reprezentând cheltuieli de judecată – onorariu avocat (4.780 lei în primă instanță și 4.760 lei în recurs)”, se arată în adresa din 17 noiembrie trimisă de sindicat primăriei.

De curând, pe 5 noiembrie, primăria la rândul ei cerea lămuriri Tribunalului Timiș în legătură cu „întinderea” sentinței în cauză. În acest sens, a fost trimisă o adresă semnată de primarul Dominic Fritz și șefa Serviciului Juridic, Adriana Seitan. Pe scurt, reprezentanții primăriei întrebau dacă efectele hotărârii judecătorești se întind „atât pentru trecut, cât și pentru viitor”, dacă aceasta are efecte „atât asupra petenților (34 de angajați – n.r.), cât și asupra restului aparatului de specialitate”, dacă se aplică vechea sau noua organigramă și dacă noile angajări se fac în baza noii sau vechii organigrame.

Comentarii

comentarii