Acasă Actualitate Sindicatul Filarmonicii Banatul pichetează, astăzi, Primăria Timișoara

Sindicatul Filarmonicii Banatul pichetează, astăzi, Primăria Timișoara

1047
DISTRIBUIȚI

Zeci de sindicaliști de la Filarmonica Banatul Timișoara au protestat, miercuri 20 noiembrie, la ora 14.00, pentru ca primăria să desecretizeze proiectul de modernizare și refuncționalizare a clădirii filarmonicii.
Cu acest prilej, Dorel Iuga, președintele sindicatului a explicat:
“Proiectul de modernizare a clădirii filarmonicii nu respectă niște norme clasice de principiu și, în primul rând, nu este transparent. Noi, angajații filarmonicii ca beneficiari direcți nu știm nimic clar despre proiect.
 Pe noi ne interesează care este studiul privind acustica sălii, cum va arăt sala, scena care trebuie mărită scaunele, spațiile adiacente, lucruri foarte interesante pentru noi, dar și pentru melomani. 
Ne interesează cum se va putea propaga sunetul în sală și cum va fi amenajată, fiindcă aici sunt foarte multe improvizații”, a spus Iuga.
“Noi nu am vazut niciun proiect, în afară de niște scheme facute cu marcherul pe niște planșe. În momentul când se aprobă un proiect care costa 24 de milioane de euro, ar trebui ca toate aspectele proiectului să fie rezolvate. 
Când proiectul a intrat în consiliul local pentru aprobare, trebuiau să fie stabilite exact aceste lucruri în urma unor consultări nu numai cu artiștii, ci și cu ordinul arhitecților și cu publicul larg. Arhitectul care a venit nu a putut să ne spună din ce vor fi facute scaunele si câte scaune vor fi în sală. 
Din punctul meu de vedere, în acest moment, proiectul de modernizare a clădirii filarmonicii nu există”, a spus Călin Nanu, violonist.

Comentarii

comentarii