Acasă Actualitate Situație dramatică într-o familie din Oțelu Roșu. Băiatul de 3 ani riscă...

Situație dramatică într-o familie din Oțelu Roșu. Băiatul de 3 ani riscă să-și piardă piciorul, fetița de 5 ani trebuie operată la inimă

9151
DISTRIBUIȚI

Familia Moise, din Oțelu Roșu, trece prin momente dramatice. Copilul cel mai mic, Maftei, de trei ani, suferă de mai multe boli, însă cea mai gravă afecțiune este tromboza de venă femurală, din cauza cărei riscă să-și piardă piciorușul stâng.

În cei trei ani de viață, Maftei a stat mai mult prin spitale. Lista diagnosticelor puse de medicii din România pentru Maftei este lungă şi, pe lângă tromboza, care îi face cele mai mari probleme, cuprinde şi alte boli grave: astm bronşic, monocitoza, eozinofilie, alergie la laptele de vacă, soia şi lapte de capră, anemie carenţială, hidrocel vaginal stang şi insuficienţă respiratorie acută.

Prin intermediul Asociației Speranță pentru România, Maftei poate ajunge la două clinici de specialitate din Ungaria și Austria, acolo unde îi va fi făcut un set special de analize, pentru a afla care este tratamentul la care va trebui să fie supus în viitor. Costurile pentru aceste analize, circa 10.000 de euro, sunt suportate prin donațiile strânse de asociația umanitară, însă familia Moise va mai avea nevoie de bani pentru tratament.

“Deocamdată nu ştim dacă va fi operat aici, în funcţie de complexitatea cazului, medicii ne vor spune dacă îl pot opera. Am aflat că în America, se fac intervenţii pentru problema lui, dar vă daţi seama că pentru noi e foarte greu să mergem aici, în Ungaria şi Austria, dar în America. Avem noroc cu o asociaţie, că ei ne ajută. Au făcut mai multe campanii şi au adunat 10.000 de euro, pentru analizele ce trebuie să le facem”, spune Alina, mama băiețelului.

Și de parcă necazurile cu Maftei nu erau suficiente, cei din familia Moise au probleme și cu sora băiatului, în vârstă de 5 ani. Aceasta are probleme cu picioarele și cu inima.

Mama copiilor spune că pentru a face față cheltuielilor se împrumută mereu, la vecini și la prieteni. “Fetiţa are probleme cardiace, a fost şi operată în cerul gurii din cauza unei infecţii. Cea mai gravă problemă este că, din patru artere ale inimii, sunt două câte două lipite. Trăim dintr-o datorie în alta. Ce putem să facem? Ne împrumutăm pe unde putem. Acum cred că avem vreo 30 de milioane datorie”, povestește Alina Moise, conform Bănățenii.ro.

Cei care pot și vor să sprijine această familiei o pot face pe site-ul Asociației Speranța pentru România sau pot lua legătura direct cu Alina Moise, mama celor doi copii la tel. 0740699804.

Comentarii

comentarii