Acasă Actualitate Sloganurile Revoluției din 1989 au răsunat iarăși pe străzile din Timișoara ...

Sloganurile Revoluției din 1989 au răsunat iarăși pe străzile din Timișoara – foto, video

DISTRIBUIȚI

La 33 de ani, de la evenimentele din decembrie 1989, Asociația Suporterilor Timișoreni Druckeria a organizat, vineri 16 decembrie, de la ora 18.30, o nouă ediție a marșului care amintește de eroii care au luptat și au murit în Revoluția din Decembrie 1989 de la Timișoara.

Astfel sloganurile Revoluției din 1989 au răsunat iarăși pe străzile din Timișoara: Jos comunismul! Libertate! Păcat, păcat de sângele vărsat! Libertate te iubim, ori învingem, ori murim! Azi în Timișoara, mâine în toată țara!

Marșul a pornit din Piața Maria, locul în care a izbucnit scânteia libertății a făcut un popas pe scările Catedralei Mitropolitane Timișoara. Aici, participanții la marș au fos întâmpinați de un preot, care a spus rugăciunea Tatăl nostru, împreună cu cei prezenți și a transmis și mesajul ÎPS Ioan, mitropolitul Banatului, de respect și plecăciune față de martirii Revoluției de la Timișoara.

Următoare oprire a fost în Piața Operei, locul cel mai fierbinte al revoluției. Aici a avut loc un moment emoționant. Formația Pragul de sus ținea un concert iar în semn de respect față de participanți și de martirii revoluției și-a oprit concertul și a cântat piesa ”Timişoara”, compusă în timpul Revoluţiei din Decembrie 1989 de Ilie Stepan, pe versuri de Marian Odangiu, care a fost aleasă imnul oficial al oraşului, în urma unei decizii a consilierilor locali ai municipiului Timişoara. Apoi toți cei prezenți în piața au cântat refrenul celebru: Timișoara! Timișoara! Timișoara! Marșul a continuat până la Memorialul Revolutiei și Cimitirul Eroilor, unde au fost depuse coroane de flori. De la ora 20.00, au fost aprinse candele în Piața Operei în memoria martirilor revoluției.

Comentarii

comentarii