Acasă Economic Smithfield, singura compania din România care poate exporta carne de porc

Smithfield, singura compania din România care poate exporta carne de porc

389
DISTRIBUIȚI

De la 1 ianuarie, România poate exporta în spaţiul comunitar carne şi preparate din carne de porc. 12 companii din România au depus încă de anul trecut la Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară (ANSVSA) documentaţia pentru a primi acceptul de a exporta carne şi preparate din carne de porc în spaţiul comunitar. 

O singură companie a obţinut însă aprobarea, Smithfield, care deţin 25 ferme pe plan local. Un număr de 12 solicitanţi au depus documentaţia la ANSVSA în vederea includerii în Sistemul canalizat. Urmare a evaluării dosarelor, un singur aplicant, Smithfield Ferme S.R.L. (holding care deţine exploataţii comerciale de creştere a porcinelor, cât şi unitate de abatorizare, tranşare şi procesare a cărnii proprii) a obţinut rezultate favorabile şi a fost evaluat-auditat la faţa locului, în vederea includerii în Sistemul canalizat de producere a cărnii de porc în România, destinată punerii pe piaţa Uniunii Europene. România poate exporta carne şi preparate de carne de porc către statele Uniunii Europene începând cu 1 ianuarie anul curent, după 6 ani în care fermele româneşti nu au avut acest drept. În 2003, UE a interzis României să mai exporte  pe motiv că fermierii noşti vaccinau porcii pentru eradicarea pestei porcine clasice. Smithfield este cel mai mare crescător de porci din lume şi din România. Compania americană a cumpărat activele Comtim Timişoara în 2004.

Comentarii

comentarii