Acasă Politica Săndel Palade, fostul şef IPJ Timiş, candidează din partea USL la Primăria...

Săndel Palade, fostul şef IPJ Timiş, candidează din partea USL la Primăria Cenei

470
DISTRIBUIȚI

Fostul comisar şef al IPJ Timiş, Săndel Palade, omul care a condus cu mână de fier inspectoratul de poliţie din Timişoara, intră în politică. Mai exact, Palade va candida pentru funcţia de primar la Cenei, localitatea în care domiciliază de aproape 10 ani. Om gospodar, Săndel Palade s-a acomodat uşor cu munca şi cu sătenii din această localitate, care au şi început să îl îndrăgească. În câţiva ani, fostul şef al IPJ Timiş a reuşit să pună pe picioare o gospodărie, pe care mulţi ar putea fi invidioşi. În grădina lui de la Cenei există zeci de ţarcuri, în care vieţuiesc păuni, fazani, iepuri, raţe şi găini.

Siguranţa cetăţeanului – pe primul loc

Fostul şef IPJ Timiş, care este iubit de toţi localnicii din Cenei, spune că vrea să facă lucruri mari pentru comuna care l-a primit cu braţele deschise. „Simt că fac parte din această comună, îi preţuiesc şi îi iubesc pe sătenii mei din Cenei. Nu îmi doresc funcţii, niciodată nu mi-am dorit, însă întotdeauna am vrut ca oamenii să fie în siguranţă şi să se simtă respectaţi. Vreau să reinstaurez ordinea în Cenei şi Bobda, sat aparţinător, unde, în ultima vreme, au loc tot mai multe furturi şi oamenii nu se mai simt în siguranţă pe străzi”, spune Palade.

Canalizare la Cenei

Ambiţiile lui Palade nu se opresc doar la stârpirea infracţionalităţii. Fostul şef al IPJ Timiş vrea să introducă canalizarea la Cenei, pentru că în secolul XXI aceste facilităţi ar trebui să existe în fiecare comună din România. „Nu este posibil ca în secolul XXI să nu fie canalizare la Cenei, lumea are nevoie de aşa ceva, iar acest lucru va fi o prioritate a mea, dacă voi ajunge primar. De asemenea, vreau ca locuitorii din Cenei şi Bobda să fie trataţi aşa cum se cuvine, când au o treabă la primărie. Angajaţii de aici nu trebuie să uite că ei sunt nişte simpli slujbaşi, iar cetăţeanul este şeful. Acest lucru trebuie să se întâmple şi la Primăria Cenei”, mai spune Săndel Palade

Mai aproape de comunitatea romă

Săndel Palade susţine că în localitatea Cenei există foarte mulţi romi, care, în momentul de faţă, nu sunt trataţi aşa cum se cuvine de autorităţile locale. Palade vrea ca această categorie să fie reintegrată în societate, iar romii să poată convieţui în condiţii normale cu românii. „Sunt mulţi cetăţeni romi care nu au acte, alţii nu au contracte de închiriere pentru locuinţele în care stau. Eu militez pentru reintegrarea acestei categorii în societate”.

„Trebuie îmbinat utilul cu plăcutul”

Săndel Palade mai spune că o problemă arzătoare a celor din Cenei, dar şi a celor din Bobda, este lipsa locurilor de muncă. În această zonă sunt foarte puţini investitori,  mulţi tineri au fost nevoiţi să plece la muncă în străinătate, iar alţii fac zilnic naveta în alte sate din judeţul Timiş. ”Nu este normal ca în această zonă să nu fie investitori care să asigure locuri de muncă. Trebuie identificaţi aceşti investitori şi convinşi să vină la Cenei, pentru ca cetăţenii de aici să nu  mai fie nevoiţi să plece departe de casă pentru a găsi un loc de muncă. Vreau ca aceşti oameni să nu simtă că plătesc impozitele degeaba. Tocmai de aceea, dacă voi ajunge primar, voi construi o piaţă agro-alimentară şi un bazin unde lumea se va putea deconecta. Trebuie îmbinat utilul cu plăcutul”, mai spune fostul şef IPJ Timiş.

Oamenii de vază din Cenei – alături de Palade

Săndel Palade a reuşit ca, în scurt timp, să fie prieten cu toată lumea din Cenei. Aşa se face că, în prezent, acesta este susţinut în demersul său de a câştiga Primăria din Cenei de mai mulţi oameni importanţi din această localitate. Fostul primar, preotul satului, mai mulţi patroni de firme, dar şi consilieri locali îl susţin pe faţă pe cel care, spun ei, este un om cerebral şi de onoare, care va face treabă bună la Cenei. Dana Medra, fostul primar din Cenei, are doar cuvinte de laudă la adresa celui care, spune ea, va fi viitorul primar al comunei Cenei. „Îl cunosc de mai mult timp pe domnul Palade. Ştiu despre acesta că este un bun gospodar, un familist convins, care sunt convinsă că va face treabă bună la noi în comună. Eu, personal, îl susţin pe domnul Palade în demersul lui”, adaugă Dana Medra. Şaşa Iaşin, preotul ortodox din Cenei, spune că nu vrea să facă politică, însă afirmă despre Palade că este un bun orator, care poate discuta şi asculta problemele tuturor localnicilor. „Nu vreau să fac politică, pentru că nu asta este menirea mea, însă pot spune despre domnul Săndel Palade că este un bun gospodar şi un om care este alături de noi. Mai pot spune despre acest om că are o cultură vastă şi poate discuta atât cu un ţăran, cât şi cu un profesor universitar. Cred că de un asemenea om avem noi nevoie. Sincer, îl susţin pe Săndel Palade în demersul lui şi sper să ajungă primar”, spune preotul din Cenei.

 

Comentarii

comentarii