Acasă Actualitate Societatea Culturală Româno-Germană din Timișoara

Societatea Culturală Româno-Germană din Timișoara

DISTRIBUIȚI

Vineri, 28 octombrie, Societatea Culturală Româno-Germană și Centrul Cultural German din Timișoara au sărbătorit 20 de ani de existență, la pavilionul ISHO (bulevardul Take Ionescu nr. 46) Timișoara, cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la înființarea celor două instituții.

Totodată, participanții la eveniment au putut să viziteze și expoziția „CLAROBSCUR“ de Barbara Klemm (între orele 17:00 – 18:30, la Fundația Art Encounters, bulevardul Take Ionescu nr. 46), o expoziție a Institutului pentru Relații Externe – ifa, organizată de Centrul Cultural German și Fundația Art Encounters, cu ocazia aniversării a 30 de ani de la semnarea Tratatului de prietenie româno-german.

“Mulțumiri colegilor, membrilor, partenerilor, colabolatorilor și prietenilor noștri din domeniul învățământului, din domeniul culturii, din domeniul politic, economic și media că ne-au fost alături aseară la aniversarea a 20 de ani de la înființarea Societății Culturale Româno-Germane din Timișoara și a Deutsches Kulturzentrum Temeswar – Centrul Cultural German Timișoara.

Calde mulțumiri domnului deputat Ovidiu Victor Ganţ, doamnei consul Regina Lochner, domnului primar Dominic Fritz, domnului subprefect Sorin Gabriel Ionescu, domnului prorector Mădălin Bunoiu, domnului prorector Liviu Cadariu-Brăiloiu și conducerii Universitatea Politehnică Timișoara, domnului Joachim Umlauf, doamnei Kielian din partea Goethe-Institut București, domnului Johann Fernbach, domnului Christian von Albrichsfeld și doamnei Elke Sabiel pentru cuvintele de salut și pentru toată susținerea lor în activitatea noastră. 

Suntem deosebit de onorați să primim din partea domnului prorector Liviu Cadariu-Brăiloiu și a conducerii Universitatatii Politehnică Timișoara o plachetă aniversară pentru activitatea noastră și pentru promovarea relațiilor culturale dintre Germania deutschland și România.

Ne propunem să continuăm moștenirea multiculturală timișoreana, devenind astfel o piesă dintr-un lung lanț ale cărui începuturi se pierd în trecutul acestui oraș și al cărui viitor se conturează în anul 2023, când #timișoara va fi #capitalaculturalaeuropeana. #tm2023

Dincolo de închegarea relațiilor dintre spațiul cultural german și cel român, dorim să continuăm rolul Societății Româno-Germane și al Centrului Cultural German Timișoara drept o activitate în slujba culturii și a comunității, dar și drept o responsabilitate față de generațiile viitoare, cărora dorim să le transmitem moștenirea trecutului și dorința de a duce mai departe, la rândul lor, schimbul și dialogul intercultural.

Artiștilor Reinhard Kleist din Berlin și Maryliss din Timișoara le mulțumim pentru LIVE DRAWING CONCERT – 20 JAHRE JUBILÄUM / JUBILEU 20 ANI și pentru atmosfera extraordinară!

Felicitări, dragă Mona Mona Isabela Petzek, dragi colegi de la Deutsches Kulturzentrum Temeswar și dragi membri ai Societății Culturale Româno-Germane pentru tot ce faceți și la mulți ani tuturor!

A fost o seară în care am sărbătorit #cultură și oamenii minunați care se zbat cu trup și suflet pentru #educație și cultură!

Ne bucurăm să va știm alături!” – este mesajul Anei Maria Dascălu, președintele Societății Culturale Româno-Germană din Timișoara.

Societatea Culturală Româno-Germană din Timișoara a fost înființată în anul 2001, de către 17 personalităţi ale vieţii publice, cu scopul de a crea un Centru Cultural German pentru Timişoara şi pentru regiunea de vest a țării. Misiunile Societăţii şi ale Centrului Cultural sunt promovarea limbii și a culturii germane şi a legăturilor culturale româno-germane, prin organizarea de evenimente culturale, de cursuri de limbă, prin activitatea bibliotecii Centrului, precum și prin colaborarea cu parteneri locali și internaționali, cu instituții culturale și de învățământ, cu centre și organizații din România și din Germania, precum și cu instituții publice locale și regionale. Principalul susținător și partner al Centrului este Goethe-Institut București.

Din 2017, Societatea este condusă de către Ana-Maria Dascălu-Romițan, lector dr. la Universitatea Politehnica din Timișoara și Centrul Cultural German, de către Mona Isabela Petzek (din 2015). Detalii: http://ccgtm.ro/.

Comentarii

comentarii