Acasă Actualitate Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, vrea o ”gară-bibelou” în Timișoara, viitoarea Capitală Culturală...

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, vrea o ”gară-bibelou” în Timișoara, viitoarea Capitală Culturală Europeană

258
DISTRIBUIȚI

Proaspăt pus în fruntea Ministerului Transporturilor, Sorin Grindeanu vrea să facă schimbări uriașe în tot ceea ce înseamnă infrastructură în România.

Sorin Grindeanu visează la o ”gară-bibelou”. Social-democratul a avut o întâlnire cu directorul CFR Timișoara pentru a discuta despre construirea Pasajului Solventul, unul dintre proiectele strategice ale Timişoarei, făcând legătura între Calea Bogdăneştilor şi strada Gării, pe sub liniile de cale ferată.

Proiectul intrase în vizorul lui Grindeanu încă de când era viceprimarul Timișoarei. Ministrul Transporturilor a aflat la faţa locului că se aşteaptă demolarea unor anexe construite de un cetăţean care şi-a ridicat o casă lângă liniile de cale ferată.

„E o casă privată ridicată de un fost CFR-ist, cele două anexe trebuie demolate, sunt ulterior făcute. Pot fi dărâmate fără probleme”, a spus Ion Stoichescu.

„Să nu aveţi litigii, găsiţi soluţii încât să nu avem procese, să meargă linie tot, dacă trebuie cu Hotărâre de Guvern, folosind toate pârghiile”, i-a răspuns Grindeanu.

Autoritățile din Timișoara vor să acceseze aproximativ 127 de milioane de lei din fondurile programului Anghel Saligny pentru realizarea acestui proiect, ale cărui costuri totale se ridică la 132 milioane de lei.

„Când vedem gara reabilitată ca şi gara unei viitoare capitale culturale europene? Mie să-mi spuneţi cu ce să vă ajut, astfel încât să avem o gară decentă în Timişoara. Trecem pe acolo şi pare în continuate din altă epocă, chiar dacă s-au mai făcut anumite lucrări. Aţi fost în gări din occident, nu? Aşa vreau gara din Timişoara. Sa-mi spuneţi cu ce pot să impulsionez lucrurile. Vreau să-mi prindeţi tot ce înseamnă gara din Timişoara. Dar tot. Să fie bibelou. Noi vom fi Capitală Culturală Europeană. Gara trebuie să fie un exemplu pentru România”, a mai spus Sorin Grindeanu.

Comentarii

comentarii