Acasă Eveniment Spaţiul aerian românesc rămâne închis până luni la ora 12:00

Spaţiul aerian românesc rămâne închis până luni la ora 12:00

DISTRIBUIȚI

"Nu există recomandări pentru sănătatea românilor"

Spaţiul aerian românesc rămâne închis cel puţin până luni la ora 12:00. Decizia a fost luată în şedinţa de duminică dimineaţa a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, de la Palatul Victoria. Spaţiul aerian românesc a fost închis parţial din noaptea de vineri spre sâmbătă, iar de sâmbătă, de la ora 18:00, a fost închis total.
Primul ministru a subliniat din nou, cu această ocazie, că nu exista pericole pentru sănătatea populaţiei, din cauza norului de cenuşă vulcanică.
Următoarea reuniunea a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă este programată luni, la ora 10:00, premierul Emil Boc afirmând că speră „să putem redeschide traficul aerian, măcar pentru unele aeroporturi”. Reuniunea de duminică a Comitetului a fost cea de-a treia pe această tema din ultimele zile.

„Norul vulcanic acoperă, în acest moment, tot teritoriul României, însă nu există depăşiri ale concentraţiilor maxime admise ale poluanţilor măsuraţi în 143 de staţii automate de monitorizare. Asta înseamnă că nu există nicio problemă cu calitatea aerului în România”, a anunţat primul-ministru Emil Boc la finalul reuniunii Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, convocat astăzi la Palatul Victoria pentru a analiza impactul asupra României al norului de cenuşă produs de erupţia vulcanică din Islanda.
În ceea ce priveşte impactul asupra populaţiei, Şeful Executivului a anunţat că „nu există recomandări pentru sănătatea românilor, cel puţin până mâine la ora 12, dar în funcţie de evoluţiile viitoare şi de informaţiile pe care le vom primi de la Comitetului pentru securitatea sănătăţii al UE, de la Centrul pentru controlul bolilor al Uniunii Europene, şi de la Organizaţia Mondială pentru Sănătate, vom aplica măsurile necesare dacă se impune”. Emil Boc a precizat că în nicio ţară europeană nu au fost dispuse măsuri privind protecţia suplimentară a sănătăţii populaţiei, până în acest moment. 
De asemenea, Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă întrunit astăzi a decis ca spaţiul european al României să rămână închis până mâine la ora 12, cu excepţia zborurilor de survol la peste 8.000 de metri. Premierul Emil Boc a precizat că următoarea decizie în privinţa traficului aerian va fi luată mâine la ora 10, exprimându-şi speranţa că mâine vor putea fi redeschise unele aeroporturi. Primul-ministru a ţinut să precizeze insă, că decizia României a fost luată în conformitate cu dispoziţiile şi informaţiile primite de la Eurocontrol, organismul european de reglementare în privinţa traficului aerian. 
 

Comentarii

comentarii