Acasă Actualitate Specialiștii sunt consternați! Un vultur negru doborât deasupra Banatului. Fremuth, care a...

Specialiștii sunt consternați! Un vultur negru doborât deasupra Banatului. Fremuth, care a parcurs de multe ori întregul continent, a fost rănit cu o armă de vânătoare

DISTRIBUIȚI

A parcurs de multe ori întregul continent, a fost în Alpi, Iran, Irak, Serbia, Lituania, a fost urmărit de o întreagă comunitate de pasionaţi, dar zborul lui Fremuth, un vultur negru, s-a oprit în România, unde a fost doborât de o armă de vânătoare, o carabină de 5,6-6 mm.

Pasărea a fost lovită de un glonţ în aripă, în zona Banatului şi a fost adus la Mureş pentru a fi tratat de specialiştii de aici.

Fremuth a fost donat Bulgariei de către Spania în cadrul unui program de reintroducere a vulturului negru în țara vecină. În momentul de față, pasărea are clavicula fracturată și va necesita o perioadă lungă de recuperare. Încă nu este sigur dacă va mai putea zbura vreodată.

Specialistii de la Milvus sunt consternați că, după ce Fremuth a parcurs de multe ori întregul continent, este împușcat chiar deasupra țării noastre. Grupul Milvus va depune plângere penală împotriva autorului necunoscut privind această infracțiune.

Sunt patru grupe de vulturi care au rolul de a fi sanitarii pădurilor, curăță de hoituri pădurile, pajiștile. În Spania și Grecia mai trăiesc mulți vulturi negri. La noi nu mai este niciunul.

Comentarii

comentarii