Acasă Eveniment Spitalul de Urgență din Reșița face un salt înainte

Spitalul de Urgență din Reșița face un salt înainte

DISTRIBUIȚI

Apariția RMN-ului duce cea mai mare instituție spitalicească din județ pe o nouă orbită de calitate a actului medical
De la sfârșitul acestei luni – cel mai probabil 27 septembrie – la Spitalul Județean de Urgență din Reșița va intra în funcțiune RMN-ul (Aparatul de rezonanță magneto-nucleară), cel care va reduce cu mult afluxul de pacienți spre Timișoara și va oferi celor din Caraș-Severin condiții de examinare imagistică de o înaltă specialitate. Doctorul Dumitru Secășan, directorul spitalului, susține că investiția a însemnat un efort considerabil din partea Consiliului judeţean. Astfel că acum spitalul se află în posesia unui aparat de rezonanţă magnetică nou, de ultimă generaţie, care este găzduit într-o nouă clădire, unde se întrunesc toate condiţiile necesare.
    ”Această investiţie, de circa 1,5 milioane euro, era necesară, având în vedere că eram printre puţinele judeţe care nu avea un asemenea serviciu”, a precizat dr. Dumitru Secăşan.
    Beneficiarii acestui serviciu sunt pacienţii internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţe Reşiţa, selectaţi de medicii curanţi şi medicii şefi de secţii, având în vedere că rezonanţa magnetică nu este o investigaţie cotidiană. De aceea, cu siguranță, va fi nevoie de o filtrare a cazurilor ce necesită o investigație de tip RMN. Costurile pacienţilor spitalizaţi vor fi suportate prin contractul cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, pe tarif de caz, de 1.446 lei/bolnav. O altă modalitate pentru beneficiari ar fi biletul de trimitere de la medicul specialist. Specialităţile care vor beneficia de această investigaţie sunt, în special, neurologia, ortopedia, medicina internă, chirurgia, fiind posibilă, până la urmă, investigarea întregului organism, a subliniat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa. Investigaţiile pe baza biletelor de trimitere vor putea fi onorate începând cu data de 1 ianuarie 2013, în urma noului contract ce urmează a fi semnat între spital şi Casa de Asigurări de Sănătate.
    Pentru persoanele care doresc să facă aceste investigaţii contra cost, tariful este de 400 lei, la care se adaugă substanţa de contrast, de 150 lei, pentru un segment, şi de 950 lei pentru două segmente. De asemenea, o investigaţie a întregului organism va costa 1.500 lei.

     
 

Comentarii

comentarii