Acasă Actualitate „Săptămâna Verde” Smithfield Prod

„Săptămâna Verde” Smithfield Prod

569
DISTRIBUIȚI

200 de copaci plantaţi, 112 saci de deşeuri strânse, 400 ore de voluntariat şi de activităţi de informare şi protecţie a mediului

Desfăşurat în perioada 26 martie – 2 aprilie, programul „Săptămâna Verde” Smithfield Prod s-a încheiat cu un bilanţ deosebit: 200 de copaci plantaţi, peste 112 saci de deşeuri strânse şi peste 400 ore de voluntariat şi de activităţi de informare şi protecţie a mediului, desfăşurate atât la sediul companiei cât şi pe calea de acces din Timişoara la Utvin. În cadrul „Săptămânii Verzi,” voluntarilor Smithfield Prod li s-au alăturat elevii de la Şcoala Generală din localitatea Utvin şi voluntarii Primăriei Sânmihaiu Român.
„Săptămâna Verde” a debutat cu programul de curăţenie de primăvară prin ecologizarea căii de acces din localitatea Utvin spre Timişoara şi în împrejurimile Smithfield Prod. Punctul de întâlnire al voluntarilor a fost Şcoala Generală din Utvin, care au pornit mai apoi înspre Smithfield Prod. În prima zi, cei 41 de voluntari au colectat în 5 ore de voluntariat 112 saci menajeri de 140 l cu PET-uri, hârtii, diverse deşeuri aflate pe spaţiu public.
Acţiunile din campania „Săptămâna Verde” au continuat marţi şi miercuri, când voluntarii Smithfield Prod au plantat 200 de copaci în împrejurimile companiei.
În cadrul programului, angajaţii Smithfield Prod au mai fost informaţi despre proiectele anuale ale companiei în ceea ce priveşte protecţia mediului, despre impactul fiecăruia asupra mediului înconjurător şi modalităţile de reducere a amprentei de carbon. ”Pentru noi, proiectele de mediu sunt parte importantă a strategiei de responsabilitate socială, reprezentând o prioritate majoră. Smithfield Prod doreşte să fie atât o companie responsabilă din punct de vedere ecologic, cât şi o colectivitate de oameni foarte dedicaţi şi implicaţi activ în acţiuni de protejare a mediului”, a declarat Morten Jensen, Director General Smithfield Prod.
Smithfield Prod este cel mai mare abator din România cu o capacitate de 600 de capete pe oră, fiind situat pe locaţia fostului COMTIM, în judeţul Timiş. Valorile Smithfield Prod sunt siguranţa alimentară, responsabilitatea faţă de mediul înconjurător, înţelegerea specificului local şi sprijinul comunităţii locale în care îşi desfăşoară activitatea, dezvoltarea continuă a tehnologiilor folosite şi crearea unui mediu de lucru plăcut angajaţilor. Smithfield Prod este o companie certificată ISO 14001:2004 Sistemul de Management al Mediului şi ISO 22000: 2005 Sistemul de Management al Siguranţei Alimentare.
 

Comentarii

comentarii