Acasă Actualitate Stagnează lucrările la baza sportivă ridicată de CNI la Timișoara. Tabără: “Nu...

Stagnează lucrările la baza sportivă ridicată de CNI la Timișoara. Tabără: “Nu îmi place ce se întâmplă acolo” – foto

DISTRIBUIȚI

Conform panoului de pe șantier, baza sportivă amplasată pe strada Costică Rădulescu ar fi trebuit să fie gata până în 10 august 2022. Deși nu mai e mult de lucru, momentan lucrările sunt stopate.

„Stagnează lucrările de două-trei săptămâni. Nu îmi place ce se întâmplă acolo. Am vorbit și cu directoarea de la CNI, i-am comunicat ce se întâmplă. Noi ne-am făcut datoria în ceea ce privește utilitățile, apă, canal, racord la Enel, mai trebuie făcut și racordul la gaz, dar asta nu e o problemă. Cei de la firmă spun că e și perioada de concedii, dar asta nu e un motiv să nu se lucreze. Cred că în contractul cu CNI sunt stipulate și sancțiuni dacă se întârzie. Iată că deja sunt în întârziere. Mi s-a spus că se așteaptă și firma care să monteze gazonul artificial și suprafața de pe terenul de minifotbal. Au început foarte bine, au ridicat și clădirea la roșu, iar acum mai rămân finisajele. Practic nu mai e mult de lucru. Trebuie să vină și scaunele, acelea se montează ușor. Se pun în grupuri de câte 50 de scaune”, a declarat Cosmin Tabără, viceprimarul Timișoarei.

Baza sportivă de tip I, amplasată în apropierea stadionului „Dan Păltinişanu”, va avea o tribună pentru 500 de spectatori, un teren de joc cu iarbă artificială, instalaţie de nocturnă, dar şi vestiare. Un al doilea teren, mai mic, va fi folosit pentru minifotbal, baschet sau handbal.

Au fost ridicaţi stâlpii pentru nocturna terenului de fotbal, dar și pentru terenul de handbal/baschet. Este pregătită şi fundaţia pentru tribună, terasamentul pentru montarea gazonului artificial, dar covorului sintetic stă rulat la marginea terenului.

Clădirea unde se vor regăsi camerele tehnice și vestiarele este ridicată la roșu.

“CNI trebuie să atribuie lucrările și pentru realizarea parcării. Nu mai e mult de lucru. Nici nu concep să nu fie gata în acest an. Orașul are nevoie de această bază sportivă, prima realizată după 32 de ani. Și este singura care va fi a municipalității. Noi vom face contracte cu cei care doresc să o folosească, se va face un program, exact ca la Sala Olimpia. Pot să fie echipe mari, juniori, copii, dar o să închiriem și pentru amatori”, a mai spus Tabără.

Baza sportivă de pe strada Costică Rădulescu va costa în jur de șase milioane de euro, bani de la Compania Națională Investiții (CNI).

Comentarii

comentarii