Acasă Sport Start în returul Ligii III

Start în returul Ligii III

334
DISTRIBUIȚI

Hibernarea echipelor din Liga III se încheie astăzi. AC Recaş, Poli II Timişoara, Millenium Giarmata, Mama Mia Becicherecu Mic şi Unirea Sânnicolau Mare, echipele din judeţul nostru care evoluează în acest eşalon, vor debuta în retur cu loturi remaniate şi obiective diferite. AC Recaş, liderul seriei, s-a întărit considerabil, trupa lui Cosmin Petruescu fiind favorită la ocuparea locului I şi după încheierea returului. Jucătorii din orăşelul timişean au un debut extrem de greu, pe terenul celor de la Minerul Mehedinţi, una dintre formaţiile care au declarat că doresc să promoveze în Liga II la finalul acestui sezon. Poli II Timişoara are cel mai tânăr lot din serie, Valentin Velcea, Robert Fruşa şi Adrian Stoicov bazându-se pe 18 juniori şi 6 seniori. Faţă de turul campionatului, Poli II nu va mai beneficia de infuzia de jucători de la echipa mare, singurii jucători din lot care au terminat junioratul fiind portarul Cobliş, mijlocaşii Zaluschi, Chivoiu şi Rosenblum şi atacanţii Popovici şi Popa. Aşadar, Poli II va evolua în defensivă doar cu juniori, extrem de riscant, dacă ţinem cont că este un compartiment unde se caută, de cele mai multe ori, fotbalişti cu experienţă. Cooptarea lui Robert Fruşa în staff-ul tehnic are o strânsă legătură cu lotul echipei, acesta fiind antrenorul echipei de juniori născuţi în 1992, care au câştigat titlul naţional de juniori în urmă cu apoximativ un an, cei mai mulţi dintre aceştia fiind promovaţi la „satelit”. Noua generaţie a alb-violeţilor va debuta în acest retur la Arad, pe terenul celor de la Gloria.
Millenium Giarmata, echipa ce şi-a cumpărat locul din Liga III, se va baza pe doi fotbalişti a căror experienţă speră să-i ajute la îndeplinirea obiectivului, care este evitarea retrogradării. Este vorba despre Vali Miculescu, golgeterul formaţiei în tur şi Ovidiu Panaitescu, un fotbalist venit din Liga II, de la Arieşul Turda. Acesta este originar din Timişoara şi a mai evoluat pentru Poli Timişoara, UTA sau Jiul Petroşani. Millenium întâlneşte pe Jiul Rovinari, într-un joc în care echipa din judeţul nostru nu ar trebui să aibă niciun fel de problemă. De altfel, disputarea acestui joc stă sub semnul întrebării, echipa oaspete confruntându-se cu mari probleme financiare.
Mama Mia Becicherecu Mic pariază pe doi fotbalişti transferaţi din Liga II, Gherman şi Roman. Cei doi mijlocaşi vor pune umărul pentru salvarea formaţiei timişene de la retrogradare. Elevii lui Vali Sorescu au un debut dificil de retur, aceştia evoluând în deplasare, pe terenul celor de la Pandurii II Târgu Jiu. Unirea Sânnicolau Mare, cel mai prost clasată echipă din judeţul Timiş în Liga III, nu se poate lăuda prea mult când vine vorba despre capitolul achiziţii. Chiar şi aşa, în condiţiile în care unele echipe din această serie s-ar putea retrage, Unirea are şanse să evolueze în Liga III şi sezonul viitor. Echipa ce a jucat în urmă cu câţiva ani în Liga II evoluează pe terenul celor de la Naţional Sebiş.

Etapa: Millenium Giarmata – Jiul Rovinari; CS Ineu – ACU Arad; Pandurii II Tg. Jiu – Mama Mia Becicherecu Mic; Retezatul Haţeg – Muncitorul Reşiţa; Gloria Arad – Poli II Timişoara; Naţional Sebiş – Unirea Sânnicolau Mare; Minerul Mehedinţi – ACS Recaş. Şcolar Reşiţa şi Marmosim Simeria stau.

Comentarii

comentarii