Acasă Economic Start la nonformal: cea de-a 17-a ediţie GROW se pregăteşte de numărătoarea...

Start la nonformal: cea de-a 17-a ediţie GROW se pregăteşte de numărătoarea inversă

DISTRIBUIȚI

37 traineri din întreaga lume şi-au legat şireturile şi sunt gata de startul celul mai mare program de educaţie nonformală cu predare în limba engleză creat de Şcoala de Valori în parteneriat cu AIESEC România.
GROW, programul național care depășește barierele educației formale se întoarce în 2017 cu cea de-a 17-a ediție în 17 orașe, transformând concepte inovative, precum predarea de ateliere nonformale în limba engleză, în tradiția mult-așteaptată de către tinerii din întreaga țara.
Alături de Alba-Iulia, Arad, Brașov, București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Oradea, Pitești, Suceava, Tîrgu-Mureș și Timișoara, cel de-al 7-lea an al proiectului a început curajos adăugând încă 4 orașe pe harta educației non-formale, și anume Bacău, Călărași, Reghin, Gura Humorului și Toplița.
Pe lângă cele 35 ore de ateliere ce vor fi susținute de către 37 traineri internaționali din 20 țări, proiectul și-a propus să atragă atenția tinerilor chiar înainte de deschiderea oficială, aceștia participând la diferite evenimente (vânătoare de comori, bibliotecă vie, seară de filme etc) puse la cale de către echipele locale pentru a face cunoștință cu atmosfera prietenoasă din GROW.
Având la bază modelul de învățare „Practice, Learn, Step Up” ce reușește să aducă un procent de asimilare a informației de până la 90% de către participanți, ediția de iarnă GROW 2017 sosește cu două module recomandate elevilor de clasa a 9-a și a 11-a. De-a lungul programului, prin părțile de Practice (Practică) și Learning (Învățare), elevii experimentează învățarea activă prin jocuri de rol, simulări, prezentări și demonstrații, urmând apoi ca partea de Step Up (Implicare) să-i ajute pe tineri să-și însușească la un nivel cât mai ridicat abilitățile dobândite prin punerea în practică a celor învățate în diferite proiecte cu impact în societate, gândite și implementate de către tineri în comunitățile lor.
Modulul recomandat elevilor de clasa a 9-a poartă numele de „Grit to Great!” și pune accentul pe autocunoaștere, aptitudini de comunicare, managementul fricii, stima și încredere în sine, iar modulul recomandat elevilor de clasa a 10-a se numește „Rise, Rewire, Resilience!”, unde tinerii vor învăța despre valori, branding personal, gândire sistemică în timp ce își vor exersa creativitatea și vorbitul în public.
Pentru mai multe detalii legate de proiect, curriculum sau gânduri ale participanților și trainerilor din edițiile trecute, vizitează site-ul www.growedu.ro sau pagina de Facebook a proiectului www.facebook.com/growedu.ro. Dacă îți dorești să vezi cu ochii tăi cum arată învățarea non-formală într-un mediu intercultural, poți participa la ceremonia de deschidere oficială a ediției de iarnă GROW 2017 din Timișoara, în data de 25 ianuarie, începând cu orele 17:00, ce se desfășoară în Aula Magna a Universității de Vest.

Comentarii

comentarii