Acasă Actualitate Stop drog! Povestea mea! Ți-o spun ca să n-o repeți!

Stop drog! Povestea mea! Ți-o spun ca să n-o repeți!

DISTRIBUIȚI

Specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Timiș au derulat o serie de activități cu specific antidrog, în cadrul programului “Școala Altfel”.

Cu această ocazie, elevii au participat la exerciții interactive, prin care și-au exprimat creativitatea și originalitatea, precum și la dezbateri pe teme legate de consumul de droguri, în vederea conștientizării riscurilor pe care le produce consumul de substanțe psihoactive.

Tot ca parte a programului “Școala Altfel”, a fost derulat și evenimentul “Povestea mea! Ți-o spun ca să n-o repeți!”. Organizat în parteneriat cu Penitenciarul Timișoara, evenimentul a surprins povestea de viață a unor tineri privați de libertate, tineri care se află în prezent în Penitenciarul Timișoara, unde execută o pedeapsă privativă de liberate pentru infracțiuni asociate consumului de droguri.

Pe tot parcursul anului școlar, activitățile de prevenire vor continua și vor viza dezvoltarea şi implementarea, la nivelul judeţului Timiş, a unor măsuri de conştientizare şi implicare a elevilor şi profesorilor, în proiecte de prevenire a consumului de substanțe psihoactive.

Comentarii

comentarii