Acasă Eveniment Stradă inundată la Lugoj, copaci căzuți la Timișoara, în urma furtunii de...

Stradă inundată la Lugoj, copaci căzuți la Timișoara, în urma furtunii de luni seară

210
DISTRIBUIȚI

Luni seară, începând cu ora 20.42, 20 de localități din partea central- estică a județului Timiș, inclusiv Lugojul, au intrat în cod roșu de furtuni. Alte localități au fost în cod portocaliu. Pompierii militari s-au pregătit din timp, fiind activată Grupa Operativă și fiind trimise de la Timișoara autospeciale, motopompe și electropompe, împreună cu opt subofițeri. Până la urmă, s-a dovedit că a fost nevoie de toate acestea.

La Lugoj, strada Corneliu Coposu a fost inundată pe 800 de metri, aici fiind dispuse nouă intervenții, după ce apa a ajuns în 12 subsoluri de bloc și în două garaje. A mai fost afectat și un alt bloc, de pe Calea Buziașului, unde apa a pătruns pe hol, fiind afectate și opt apartamente.

La Timișoara, și fără să fie cod roșu, furtuna a doborât copaci și crengi. Pompierii ISU Timiș au intervenit, până la ora 23.00, pentru a degaja un copac căzut pe DN68A și o creangă căzută pe linia de tramvai de pe str. 1 Decembrie.

Iată bilanțul intervențiilor, conform unei raportări a ISU Timiș de marți dimineață: „În urma avertizărilor meteo cod portocaliu/roşu din data de 19.07.2021, pe raza judeţului Timiş au fost 10 solicitări la inundații, nouă în municipiul Lugoj şi una în oraşul Ciacova. Echipajele ISU Timiş au intervenit cu doi ofițeri si 35 de subofiţeri la inundaţii stradale, curți şi locuințe. Cu ajutorul motopompelor şi electropompelor din dotare a fost evacuată apa din subsoluri, beciuri şi parterul unui bloc de garsoniere din Lugoj. Totodată, s-a mai intervenit la degajare copaci căzuți pe carosabil, trei intervenții”.

Comentarii

comentarii