Acasă Actualitate Studenţii timişoreni – învăţaţi să gândească şi să vorbească liber

Studenţii timişoreni – învăţaţi să gândească şi să vorbească liber

DISTRIBUIȚI

Săptămână de economie interactivă, în capitala Banatului…

Studenţii timişoreni au fost învăţaţi, timp de o săptămână, să fie mai tupeişti. Să gândească liber şi să spună tot ceea ce le trece prin cap. Totul a fost pus la cale prin intermediul mai multor competiţii de oratorie, workshop-uri despre vânzări, negocieri şi planuri de afaceri. Peste 100 de studenţi economişti din Timişoara au avut parte de o săptămână cu adevărat plină. Vineri s-a încheiat, la Timişoara, proiectul „Economia de la A la Noi”, pus la cale de Organizaţia Studenţilor din Universitatea de Vest şi Fundaţia Oeconomica Timensis .

Cum se vinde şi se negociază…

„Am vrut să acordăm o şansă studenţilor pentru dezvoltarea lor personală. Am vrut să le oferim încredere şi să le insuflăm sentimentul că au dreptul la opinie, că pot spune liber tot ceea ce gândesc. Am avut cinci zile de workshopuri, la care au participat 100 de studenţi. Programul proiectului a cuprins şi mai multe dezbateri. Cele mai bune echipe de studenţi vor fi premiate în acestă seară (n.r. – vineri). Am avut două zile de vânzări şi negociere ca workshop-uri, dezvoltzarea carierei, plan de afaceri şi alte două zile de leadership şi oratorie”, spune Mihaela Fortun, unul dintre coordonatorii proiectului de la Timişoara. Maria Grapini, Florentin Banu, Cristian Oneţiu şi Marilen Pirtea au fost cei care au transmis participanților faptul că prin muncă, implicare, dăruire și pasiune, studenții pot deveni oameni de afaceri de succes. Mesajele au fost transmise la Facultatea de Economie şi Administrare a Afacerilor din Timişoara.

Monica Tatoiu – responsabilă de premiere

Proiectul OSUT „Economia de la A la Noi” s-a desfăşurat în perioada 18-25 martie și a presupus patru workshop-uri și tot atâtea dezbateri. Diplomele de participare şi premiile pentru cei mai buni au fost acordate, vineri seara, de invitatul special, Monica Tatoiu. Workshop-urile proiectului au urmărit dezvoltarea spiritului antreprenor, prin lărgirea cunoştinţelor despre vânzare şi negociere, gestiunea corectă a planului de afaceri, dimensiunea managementului carierei şi depăşirea emoţiilor, în cadrul workshop-ului Leadership and Public Speaking. Temele de dezbateri ce succed săptămâna workshop-urilor urmăresc găsirea unor soluţii de către studenţi, cu privire la: ridicarea  semnificativă a standardelor de admitere în universităţi, căutarea unui loc de muncă de către tineri, încă din timpul facultăţii, opinii referitoare la cea mai eficientă tehnică de negociere,  precum şi discuții pe marginea competențelor de leader ale managerilor.

 

Comentarii

comentarii