Acasă Actualitate Studenții Cristian Argyelan și Ana Micșoni, de la USV Timișoara, premiul special...

Studenții Cristian Argyelan și Ana Micșoni, de la USV Timișoara, premiul special la GastroPan 2024 Brașov

DISTRIBUIȚI

Foto studenții si produsul Fia -Cranberry Desert

Studenții Cristian Argyelan și Ana Micșoni, de la Facultatea de Inginerie Alimentara Timișoara, din cadrul Universității de Științele Vieții, au obținut premiul special pentru inovație și cercetare la concursul GastroPan 2024, de la Brașov, din luna martie, cu spectaculosul produs Fia -Cranberry Desert.

Anul acesta, la cea de-a XV-a ediție, la categoria specială dedicată tinerilor, tema a fost produse cu etichetă curată, la care au participat echipe de elevi și studenți din întreaga țară. Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara a fost reprezentată de o echipă de studenți coordonați de prof.dr.ing. Alexa Ersilia.

Astfel, ei au câștigat premiul special pentru Inovație la categoria Panificație-Patiserie. Produsul care le-a adus victoria este un desert bogat în fibre destinat persoanelor care își doresc să urmeze o dietă hipoglucidică. Acesta este format din blat din făină de merișoare și făină de grâu spelta, cremă de iaurt de cocos, afine și zmeură, iar zahărul fiind înlocuit cu pudră de curmale.

Produsul Fia Crannberry este cu valoare adăugată, îmbogățit în fibre, polifenoli, macro și microelemente, compuși cu activitate antioxidantă ridicată, fiind recomandat tuturor persoanelor orientate spre o dietă sănătoasă. GastroPan este cel mai mare eveniment dedicat specialiștilor din industria panificației, patiseriei, cofetăriei, gelateriei, ciocolateriei, morăritului și gastronomie din România. La fiecare ediție a expoziției GastroPan se ține cont de tendințele și inovațiile globale.

 

Comentarii

comentarii