Acasă Actualitate Studenții din Timișoara, împreună cu cei de la ANOSR, au protestat la...

Studenții din Timișoara, împreună cu cei de la ANOSR, au protestat la București și au câștigat

DISTRIBUIȚI

Studenții din Timișoara, reuniți în Organizația Studenților din Universitatea de Vest, au protestat la București, alături de ANOSR, și au câștigat.

Cu acest prilej, studenții timișoreni au explicat: ”În urma manifestației noastre, stabilind ca în acest an să transmitem cozonaci cu rahat decidenților, am fost primiți la discuții de ministrul educației, prof. univ. dr. Sorin Cîmpeanu, pe subiectele deja cunoscute: creșterea subvenției pentru burse și a subvenției pentru cămine-cantine, alături de creșterea gradului de implicare a studenților în luarea deciziilor cu o pondere de 25% în alegerea rectorului și în consiliul de administrație al universităților.

Ministrul educației a manifestat susținere față de revendicările noastre, indicând faptul că o creștere substanțială a subvenției pentru cămine a fost cerută la elaborarea bugetului. Ministerul Educației este autoritatea centrală în domeniul educației, și, din această perspectivă, poartă responsabilitatea pentru inițierea Hotărârii de Guvern pentru creșterea subvenției de burse, pe care o solicităm în continuare.

De asemenea, ministrul și-a exprimat susținerea pentru reglementarea ponderii de 25% a studenților în alegerea rectorului. În acest sens, așteptăm elaborarea cu celeritate a proiectului de lege care să transpună această susținere în legislație.

Am continuat manifestația noastră față de Guvern în Piața Victoria. Le-am pregătit și acestora cozonaci cu rahat, gest simbolic pentru modul în care guvernanții au tratat din nou educația – multe asumări frumos ambalate, rămase pe post de hârtie de împachetat”.

 

Comentarii

comentarii