Acasă Actualitate Studenţii teologi absolvenți de la UVT au susținut examenul de licenţă 2020

Studenţii teologi absolvenți de la UVT au susținut examenul de licenţă 2020

967
DISTRIBUIȚI

Studenţii teologi care au urmat cursurile Facultăţii de Litere, Istorie şi Teologie din Timişoara, promoţia  2016-2020, au susținut examenul de licenţă, eveniment care s-au desfășurat online, dat fiind faptul că ne aflăm în stare de alertă, din cauza coronavirusului.

„În acest an, fiind cu toții afectați de efectele pandemiei cu noul coronavirus, susținerea examenului de licență s-a desfășurat în condiții deosebite, conform cu metodologia elaborată de către Universitatea de Vest din Timișoara.

Din fericire, UVT, fiind o instituție de top din țară, avea deja pregătită toată infrastructura informatică, pentru ca toate aceste examene să se desfășoare în cele mai bune condiții. Noi, profesorii, am beneficiat de o pregătire în prealabil.

Înaltpreasfințitul Părinte Ioan ne-a îndemnat să efectuăm simulări, cu o săptămână înaintea examenului, pentru ca totul să se deruleze în condiții optime, ceea ce s-a și întâmplat.

Astfel, promoția 2020 a Facultății de Litere, Istorie și Teologie din Timișoara, specializarea Teologie pastorală, a finalizat studiile, iar noi ne-am bucurat că am avut o promoție de studenți bine pregătiți”, a spus pr. conf. univ. dr. Constantin Jinga, șeful Catedrei de Teologie.

Comisia de examinare, alcătuită din cadrele didactice ale facultății, a apreciat dificultatea si importanța temelor abordate, originalitatea lucrărilor, modul de prezentare, capacitatea de sinteză a absolvenților, precum și nivelul lor de cunoștințe teoretice și practice.

După terminarea sesiunii de susținere a lucrărilor de licență, în paraclisului mitropolitan cu hramul „Învierea Domnului” din incinta Centrului eparhial, a avut loc depunerea jurământului de credință în prezența ÎPSS Ioan, mitropolitul Banatului, și a profesorilor prezenți la ceremonie.

Toţi absolvenţii au depus jurământul de credinţă faţă de învăţătura Bisericii Ortodoxe, făgăduind în faţa lui Dumnezeu că o vor apăra şi propovădui, prin viaţa lor, ducând mai departe renumele institutului de învăţământ şi de cultură teologică absolvit.

Comentarii

comentarii