Acasă Actualitate Studenții vaccinați ar putea prioritate la cazare în cămine, iar cei nevaccinați...

Studenții vaccinați ar putea prioritate la cazare în cămine, iar cei nevaccinați vor merge la cursuri doar îmbrăcați în combinezoane

DISTRIBUIȚI

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a sugerat că accesul la orele de practică din laboratoare ar putea fi permis studenților nevaccinați doar cu combinezoane de protecţie. Iar studenții imunizați ar putea avea prioritate la cazarea în căminele studențești.

„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezență fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădită participarea studenților care nu sunt vaccinați.

Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă.

O altă idee ar putea fi prioritizarea studenților vaccinați în procesul de cazare”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, scrie antena3.ro.

Comentarii

comentarii