Acasă Actualitate Studiul pentru transformarea Pădurii Verzi în „pădure-parc”, avizat de minister

Studiul pentru transformarea Pădurii Verzi în „pădure-parc”, avizat de minister

DISTRIBUIȚI

Studiul de fundamentare pentru transformarea Pădurii Verzi în „pădure-parc” a primit aviz favorabil de la Ministerul Mediului, anunță joi, 8 septembrie, viceprimarul Cosmin Tabără. În 2020, ministerul a transferat Pădurea Verde de la Romsilva la primărie cu condiția transformării acesteia. Pentru aceasta, până în octombrie 2022 trebuia realizat studiul de fundamentare. Deși de abia în august a fost desemnată firma care să întocmească documentația, aceasta a putut respecta termenul impus. Cele mai mari emoții erau tocmai pentru avizul primit acum.

„O veste bună pentru Timișoara! Astăzi, în cadrul ședinței CTAS din cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, studiul privind transformarea Pădurii Verzi în pădure-parc a primit aviz favorabil! Mulțumesc reprezentanților ministerului care au înțeles importanța acestui proiect, care ne-au susținut în demersurile noastre, chiar dacă cu întârziere. Totodată, este de apreciat implicarea societății care a realizat acest studiu și care nu a tergiversat lucrurile, înțelegând importanța proiectului pentru orașul nostru”, scrie viceprimarul Cosmin Tabără într-o postare pe rețelele de socializare.

UPDATE: Primirea avizului favorabil a fost confirmată și printr-un comunicat de presă oficial. Astfel, reprezentanții primăriei mai amintesc că prin protocolul de predare-primire încheiat în baza HG 790/2020 cu Direcția Silvică, Municipiul Timișoara a intrat în posesia a 520 de hectare din Pădurea Verde. Conform acestui protocol, Municipiul Timișoara are obligația de a amenaja, în termen de 5 ani, Pădurea Verde ca „pădure parc”. De asemenea, primarul Dominic Fritz precizează și ce intervenții necesare.

„Vom avea intervenții minimale și nu vrem să afectăm fondul forestier. Traseele vor avea la bază aleile forestiere existente și vor fi marcate corespunzător pentru ca bicicliștii și pietonii să le poată utiliza. Avem în plan amenajări pentru educare și recreere. Structurile și platformele vor fi din lemn sau metal, realizate din prefabricate și montate la fața locului, pentru un impact cât mai mic asupra mediului. E un proiect verde, de care timișorenii au mare nevoie. Transformarea Pădurii Verzi într-o zonă de recreere e un proiect de care se tot vorbește de decenii și mă bucur că, în sfârșit, avem un plan făcut”, transmite Fritz.

Comentarii

comentarii