Acasă Actualitate Sub ochii poliției, Riviere Brasserie – bătaia de joc a legilor!

Sub ochii poliției, Riviere Brasserie – bătaia de joc a legilor!

DISTRIBUIȚI

În plin centrul orașului Timișoara, pe malul Begăi, cu numele de ”terasă”, se află localul, lipit de ”Grădina Bănățeană”, cu numele ”Riviere Brasserie”. Sună franțuzesc, dar activitatea este cel puțin balcanică. Mai întâi, de la intrare, un fum gros ce ar putea fi tăiat cu cuțitul. Nu se poate respira. Fără geluri anti- Covid, dar plin de scrumiere. Minciuna că aici ar fi o terasă poate fi demontată ușor. Așa – zisa terasă este de fapt un restaurant murdar, închis aproape ermetic, cu o mica fantă pentru aer, cu o lățime de vreo 50 de centimetri și cu niște deschideri meschine spre Bega, cu marginile pline praf. Dezolant. Ce spune Legea Împotriva Fumatului, din 2016? ”Spațiul public închis este orice spațiu accesibil publicului sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul la acces, care are acoperiș, plafon sau tavan…” Toate acestea sunt deținute de Riviere Brasserie, care nu are pereții deschiși așa cum spune legea. Fumul gros este subiectul amenzii, cel puțin, ce ar putea fi taxat de către autorități.

Cine sunt acestea? Poliția Locală, care poate amenda cu până 15 000 de lei, firma, apoi, minim 500 de lei persoana care fumează, la primul control. După trei controale, firma ce nu respectă legea împotriva fumatului poate fi ÎNCHISĂ. I se poate suspenda activitatea, așa spune legea. Cine să controleze? Milițianul Cojan Dorel, care a avut ca sarcină paza lui Robu în campania electorală și nu numai ? Cojan, cel căruia i s-a dus faima că nu face controale decât numai și numai unde ”are voie”? Cojan, căruia îi pasă numai de pielea sa, căruia Robu i-a prelungit mandatul peste pensia lui de milițian? Cojan, care se laudă că va fi tot directorul Poliției Locale, că știe el pe ”cineva” care-l duce la Dominic Fritz? Ce nerușinare! Dominic Fritz a câștigat alegerile ca să arate Timișoarei cum se respectă legile, nu cum se fac aranjamentele!

Cine ar mai putea controla? DSP. Direcția de Sănătate Publică, desigur. Poate că acum au probleme COVID, nu-i așa? Cu toate acestea, DSP este o instituție serioasă, suntem convinși că va găsi vreme pentru verificarea celor scrise de noi.

Și încă cine ar trebui, pe lege, să controleze? Pompierii! Singurii care au spus că vor merge în control.

Patronul firmei, domnul Mihai Pegulescu a spus că ”este terasă, nu se fumează iarna, acum e vară, e deschis”, se poate fuma!”, de parcă noi nu vedeam ce se întâmplă! Totul este închis, doar într-o parte este deschis. Regimul teraselor impune să fie doar acoperiș deasupra! Restul, liber. Unde-i lege, nu-i tocmeală!

Se duce vremea păcălelilor creionate de proprietarii teraselor, barurilor și cluburilor ce nu respectă legile!

Lia Lucia Epure

Gheorghe Miron

Comentarii

comentarii