Acasă Actualitate Succesul unui proiect medical româno-sârb, la Spitalul Municipal Timişoara

Succesul unui proiect medical româno-sârb, la Spitalul Municipal Timişoara

423
DISTRIBUIȚI

„În cadrul noului Centru Regional de Chirurgie Oculară Vitreo-Retiniană, din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă (SCMU) Timişoara, au fost examinaţi şi operaţi peste 100 de pacienţi, atât din România, cât şi din Serbia, în perioada decembrie 2010 – aprilie 2012”, a precizat prof. univ. Octavian Creţu, managerul de proiect. În continuare, se doreşte ca în cadrul centrului să fie operaţi anual peste 200 de pacienţi.

Prin intermediul proiectului, SCMU Timişoara a înfiinţat, în premieră regională, Centrul de Chirurgie Oculară Vitreo-Retiniană, destinat unor afecţiuni oculare cu potenţial invalidant (dezlipirea de retină, hemoragia vitreeană, retinopatia diabetică proliferativă etc), afecţiuni ce nu aveau, până la acest moment, posibilitatea de a fi soluţionate pe plan regional, centrul oferind pacienţilor din zona de graniţă româno-sârbă accesul la tehnologii terapeutice de ultima oră.

De asemenea, în majoritatea acţiunilor din cadrul proiectului sunt implicaţi şi specialiştii sârbi din cadrul instituţiei partenere, multe din activităţile cuprinse în cadrul proiectului fiind derulate atât în România, cât şi în Serbia. SCMU Timişoara a informat că a încheiat proiectul intitulat „Regional Center of Vitreo-Retinal Surgery and Ophthalmo-Oncology”, MIS CODE 404, finanţat în urma primului apel pentru propuneri de proiecte a Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia.

În cadrul proiectului, spitalul municipal a avut calitatea de partener lider, iar Primăria Zrenjanin (Serbia), calitatea de partener transfrontalier. Bugetul total al proiectului a fost de 674.070 euro, iar durata de implementare de 16 luni, în perioada 10 decembrie 2010 – 9 aprilie 2012.

Comentarii

comentarii