Acasă Actualitate Supărare mare la Universitatea Tibiscus Timișoara

Supărare mare la Universitatea Tibiscus Timișoara

4347
DISTRIBUIȚI

Profesorii care activează la Universitatea Tibiscus și ceilalți angajați, inclusiv studenții, sunt intrigați și supărați, deoarece, așa cum arată o adresă din 18 iulie 2017 a Ministerului Educației, conf. univ. dr. Corina Mușuroi, nu mai deține calitatea de rector din luna septembrie 2016, dar în continuare ea se află pe această funcție și semnează documente.

Actul juridic a fost trimis de către Ministerul Educației Naționale –Direcția Generală Învățământ Universitar – Direcția Juridică spre înștiințare Universității Tibiscus, Uniunii Fundația Augusta, conf. dr. Corina Mușuroi și Comunității Universitare din Tibiscus Timișoara.

Prin urmare, conf. Mușuroi se consideră nedreptățită și a făcut apel la instanță, având mai multe procese pe rol.

Iată ce spune documentul: „Semnarea actelor în calitate de rector în continuare reprezintă un concurs de fapte care pot fi încadrate ca infracțiune în formă continuată de exercitare fără drept a unei profesii sau activități prevăzută și sanționată de art. 348 din Codul penal –uzurpare de calități oficiale, prevăzută și sanționată de art. 258 Cod penal. Utilizarea ștampilei cu mențiunea Ministerul Educației în continuare în situația în care aceasta nu a fost emisă, după aprobarea HG nr. 26 din 2017, privind organizarea și funcționarea MED reprezintă infracțiune de  uz de fals, prevăzut și sancționat de art. 323 Cod penal falsul material în înscrisuri oficiale, prevăzut și sancționat de art. 320 Cod penal, uzurparea funcției, prevăzută și sancționată de art. 300 din Codul penal”, am citat din document.

Într-o decizie a Curții de Apel din București, din 27 septembrie 2017, se arată: “Instanța admite excepția lipsei calității doamnei Corina Mușuroi de reprezentant al reclamantei (Universitatea Tibiscus). Anulează acțiunea ca fiind introdusă de o persoană fără calitatea de reprezentant”.

Conf. univ. dr. Corina Mușuroi a declarat că, acea decizie nu este elaborată și, într-adevăr, ea se află în proces, pentru a clarifica poziția ei în ceea ce privește funcția de rector și alte probleme.

 

Comentarii

comentarii