Acasă Actualitate Supliciul de zi cu zi al elevilor și profesorilor cu dizabilități: accesul...

Supliciul de zi cu zi al elevilor și profesorilor cu dizabilități: accesul fizic în școli

247
DISTRIBUIȚI

Conform unei cercetări făcute de Inspectoratul Școlar Timiș, 172 de unități de învățământ (78,5%) din județ nu au loc de parcare pentru persoanele cu dizabilități, din cele 219 de unități școlare de stat și private.

Dintre acestea, un procent de 47% (21,5%) are amenajat un loc de parcare pentru persoanele cu dizabilități. Numărul total de elevi cu dizabilități în Timiș în învățământul de masă este de 96, iar de cadre didactice, 20. De asemenea , 12 unități de învățământ au cadre didactice sau personal cu dizabilități locomotorii (5,5%). 207 unități nu au cadre didactice sau personal cu dizabilități locomotorii. 48 de unități școlare au elevi cu dizabilități (21,9%).

25 de unități școlare nu au încă rampe de acces (11,4%), iar numai 11 unități (5%) sunt prevăzute cu lift.

“Trebuie să recunoaștem că mai e mult de lucrat în această zonă a adaptării mediului fizic pentru elevii și cadrele didactice cu dizabilități. Voi interveni la autoritățile locale din primăriile din Timiș privind această problemă a unităților școlare pentru a fi rezolvată, iar joi voi ridica chestiunea cu prilejul Colegiului Prefectural”, a spus prof. Marin Popescu, inspectorul șef al ISJ Timiș, care recunoaște că inclusiv ISJ nu are o rampă de acces ușor de accesat (foto) dar instituția nu s-a mutat așa de multă vreme în această clădire închiriată.

 

Comentarii

comentarii