Acasă Actualitate Sute de contravenții și infracțiuni în doar trei zile, în Caraș-Severin, în...

Sute de contravenții și infracțiuni în doar trei zile, în Caraș-Severin, în urma unor acțiuni specifice ale poliției

370
DISTRIBUIȚI

În urma unui ordin al şefului Poliţiei Române, în Caraș-Severin s-a desfăşurat, între 16 și 19 iulie, acţiunea „Blocada 2014“, prilej cu care poliţiştii au organizat activităţi preventiv-reactive în sistem integrat.

Scopul acţiunii a fost acela de a asigura liniştea şi ordinea publică. La nivelul IPJ Caraş-Severin au participat 867 poliţişti, din care 125 de la Poliţia rutieră, 607 – Ordine publică, 74- Investigaţii criminale şi 46 de la Investigarea fraudelor. Valoarea totală a contravenţiilor s-a ridicat la 473.225 de lei.
Au fost desfăşurate un total de 213 acţiuni, organizate punctual pentru depistarea şi luarea măsurilor legale faţă de persoanele care încalcă normele prin săvârşirea de contravenţii şi infracţiuni ce aduc atingere climatului de ordine şi linişte publică, patrimoniului public şi privat, regimului circulaţiei rutiere şi a celui pentru desfăşurarea activităţilor economice, susțin polițiștii. Oamenii legii din Caraș-Severin au constatat un număr de 52 infracţiuni, din care patru de natură judiciară, şase de natură economico-financiară, 29 pentru încălcarea regimului circulaţiei, două la regimul armelor, muniţiilor, explozivilor şi substanţelor periculoase şi încă două pentru alte genuri de infracţiuni. În această perioadă poliţiştii au aplicat 2.206 contravenţii, cele mai multe fiind pentru încălcarea normelor rutiere – 1.750. Pentru nerespectarea regimului legal de viteză au fost sancţionaţi 820 conducători auto, iar pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice un şofer. Totodată, în cadrul acţiunilor pe linia circulaţiei rutiere au fost reţinute 38 permise de conducere şi retrase 19 certificate de înmatriculare pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, poliţiştii au aplicat 119 amenzi.
Pentru încălcarea prevederilor privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite au fost aplicate 233 sancţiuni contravenţionale. Au fost confiscate un număr de 1.173 pachete ţigări, marea majoritatea provenite din străinătate şi bunuri în valoare de 118.515 lei.

Comentarii

comentarii