Acasă Cultura Take, Ianke şi Cadâr – una dintre cele mai populare creații româneşti...

Take, Ianke şi Cadâr – una dintre cele mai populare creații româneşti -pe scena Teatrului Național Timișoara

915
DISTRIBUIȚI

Una dintre cele mai populare creații ale dramaturgiei româneşti, o piesă care a făcut istorie pe scena teatrală românească în distribuții ilustre „Take, Ianke şi Cadâr” de Victor Ion Popa va putea fi văzută de iubitorii de teatru timișoreni, în cea mai nouă versiune de  interpretare, în regia lui Doru Ana.

Prima reprezentație a spectacolului în acest an va avea loc în 16 martie, de la ora 20,  pe scena Operei Naționale Timișoara.

Într-un mic orăşel de provincie de la începutul secolului al XIX-lea, trei negustori – un evreu un român şi un turc (Niculae Urs, Doru Ana si Paul Chiribuță) – prieteni de o viaţă, îşi împart clientela.

Fata evreului și băiatul românului se îndrăgostesc, dar povestea de dragoste a acestora este în concepţia taţilor lor absolut imposibil de împlinit.

Bătrânul Cadâr, interpretat în acest spectacol de Paul Chiribuță, mucalit, veşnic îndrăgostit şi mereu pus pe șotii, face însă în aşa fel încât istoria să aibă un final fericit.

Piesa lui Victor Ion Popa are un admirabil și esențial mesaj uman, e plină de umor, o piesa cu replici antologice, ce a obţinut întotdeauna succes de public.

Alături de Niculae Urs, Doru Ana și  Paul Chiribuță, distribuția îi reunește  pe actorii Adriana Trandafir, Constantin Cojocaru, Marian Lepadatu, Ioana Ancea, Mihai Mititescu.

Comentarii

comentarii