Acasă Actualitate Târg de bunătăți organizat de elevii de la Colegiul Bănățean Timișoara

Târg de bunătăți organizat de elevii de la Colegiul Bănățean Timișoara

DISTRIBUIȚI

Grădina educațională a Colegiului Național Bănățean Timișoara a găzduit un târg de bunătăți, realizate de elevi și de mamele copiilor sau achiziționate.

Cu mic cu mare, de la clasa I până la clasa a XII-a, elevi, părinți, profesori au fost împreună pentru a celebra toamna, cu toată bogăția ei.

Nu a fost un târg oarecare, ci unul care a avut valori. Cum adică valori la un târg?! “Păi da, am avut obiective clare și ne-am bucurat că am putut să le respectăm. În mare parte. Târgul a avut și componente educaționale: de la spiritul de antreprenor (educația financiară nu a lipsit si…credeți-mă, chiar au știut să negocieze ), elevii au lucrat în grupuri și au dezvoltat spirit de echipă”, explica elevii.

A fost, de asemenea, și un atelier senzorial, unde elevii-legați la ochi-au ghicit condimentele (cuișoarele, anason, leuștean, mărar). “Minunată experiență!

Bănuții au rămas copiilor si s-au bucurat mult. Următorul târg va fi unul caritabil. Că ne-a plăcut. Și mai vrem!”, este mesajul copiilor.

Principiile târgului: produse 100% preparate în casă (homemade), cu multă dragoste; s-a militat pentru o hrană de calitate; elevii își doresc un viitor prosper și sănătos. Zero plastic. Zero risipă alimentară; s-a folosit ambalaje eco-friendly; s-au susținut producătorii locali, cumpărând de la ei și nu din marile lanțuri alimentare.

Comentarii

comentarii