Vor să lanseze produse tradiţionale care să poarte marca Banatului
Produse tradiţionale marca “Banaticum” sau o altă denumire ce va fi stabilită
Chiar dacă este organizat de Asociaţia Agricultorilor şi Întreprinzătorilor Maghiari din Banat, asta nu înseamnă că târgul este dedicat numai producătorilor maghiari, ci şi celor români sau germani, de fapt, oricărui producător bănăţean care vrea să participe la acest târg. Sunt producători din Periam, Cenei şi din multe alte localităţi. Târgul se desfăşoară la ieşirea din oraş, către graniţă. În locul unde de obicei se tăiau porcii. Vor fi împletituri şi produse tradiţionale. De fapt, organizatorii vor să lanseze produse tradiţionale care să poarte marca Banatului pe ele. “Vrem să lansăm nişte produse să-i zicem Banaticum – din zona asta a noastră specifice Banatului. Ne gândim la nişte produse cum ar fi cele de la tăiatul porcului – cârnaţi, este un stand cu pâine de Pecica, Dumbrava cu produse de manufactură. Prima dată trebuie să obţinem acea denumire ocrotită sau protejată, cu care, după aceea, putem să denumim aceste produse. Este al tuturor din Banat. Cum să se numească? Încă sunt propuneri: Banaticum, Bănăţean, Bănăţeanca, există şi alte variante”, spune Csosz Ioan.
Trăsură cu ponei
Pentru cei din localităţile din jur este asigurat transport, dar din Timişoara organizatorii nu s-au gândit la un transport special pentru acest eveniment încă. 45 de standuri sunt repartizate pe locuri dispuse la ora actuală, dar mai sunt câteva zile în care producătorii îşi pot exprima opţiunea de a participa la târg. Mai sunt două-trei zile în care se mai pot înscrie mulţi participanţi. Mai sunt şi comercianţi de erbicide, produse biologice, care-şi vor prezenta produsele, fără vânzare propriu-zisă. Centrul expoziţional are o suprafaţă de 6 hectare, din care două sunt amenajate. O să fie şi o trăsură cu ponei, cu posibilităţi de călărie pentru cei care sunt interesaţi.
Comentarii
comentarii